Valtuuston puheenjohtajisto vuonna 2024 on nyt kokonaisuudessaan vahvistettu. Vasemmalta: toinen varapuheenjohtaja Anatoli Lappalainen, puheenjohtaja Jefim Brodkin ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Ritva Bly. Teksti ja kuva: Vlada Wahlsten

17.6.2024

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on hiippakunnan piispana tehnyt 11.6. päätöksen  vahvistaa valtuuston puheenjohtaien vaalin myös puheenjohtaja Jefim Brodkinin osalta. Kahden varapuheenjohtajan  osalta vahvistaminen on tapahtunut jo aiemmin toukokuussa. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Ritva Bly ja toisena varapuheenjohtajna Anatoli Lappalainen.

Arkkipiispa Leo teki päätöksen tavattuaan Jefim Brodkinin kanssa 11.6. Helsingissä. Arkkipiispa oli asettanut helmikuussa vaalin vahvistamisen ehdoksi juuri yhteisen tapaamisen. Valtuuston puheenjohtajisto oli valittu valtuuston vuoden ensimmäisessä kokouksessa 25.1.2024.

Valtuuston puheenjohtaja Jefim Brodkinin on määrä ensitöikseen kutsua valtuusto koolle I lakisääteiseen kokoukseen eli tilinpäätöskokoukseen. Kyseinen kokous pitäisi pitää toukokuun loppuun mennessä. Laillisesti koollekutsuttua ja päätösvaltaista  valtuuston tilinpäätöskokousta ei kuitenkaan saatu aikataulun puitteissa koolle. Seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen oli saanut aiemmin kirkon lakimieheltä ohjeistuksen, että hiippakunnan piispan tulisi ensin vahvistaa valtuuston puheenjohtajavaali tai toisen vahvistetuista varapuheenjohtajista tulisi kutsua valtuusto koolle, jotta kokous olisi laillisesti koollekutsuttu. Puheenjohtajien vaalin vahvistaminen on lakisääteinen kirkkojärjestyksen mukainen hiippakunnan piispan tehtävä.

Valtuuston kokoonpanoon, kokouksien pöytäkirjoihin ja tehtäviin voi tutustua valtuuston sivuilla:

Seurakunnanvaltuusto

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset