20.7.2020

 

Helsingin ortodoksisen hautausmaan Pyhän profeetta Elian kirkosta on valmistunut esittelyvideo.

Videolla  pappi Mikko Leistola sekä kanttori Elia Pietarinen esittelevät kirkkoa sekä sen monivaiheista historiaa. Pyhäkön troparin ja kontakin laulaa Uspenie kvartetti.

Esittelyvideo on julkaistu Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalla, ja se on osa Helsingin hiippakunnan tänä keväänä lanseeraamaa Tervetuloa kirkkoomme – videosarjaa. Sarjan kuvaamisesta ja editoinnista vastaa ylidiakoni Andreas Salminen.

Esittelyvideoiden julkaisu ajoittuu pyhäkön temppelijuhlaan eli praasniekkaan, jolloin vietetään kirkon nimikkojuhlaa. Jokainen ortodoksinen pyhäkkö on pyhitetty tietylle pyhälle tai kirkolliselle juhlalle. Hautausmaan kirkko on pyhitetty profeetta Elia Tisbeläiselle. Hänen elämästään voi lukea tarkemmin kanttori Elia Pietarisen kirjoittamasta tekstistä.

Tervetuloa kirkkoomme – videosarjassa on aiemmin esitelty  Helsingin ortodoksisen seurakunnan pyhäköistä Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko Tikkurilassa, Pyhän Kolminaisuuden kirkko Helsingissä ja Metsolan tsasouna Lohjalla sekä pyhien apostolienvertaisten Vladimir Kiovalaisen ja Magdalan Marian kirkko Hangossa.