Ukrainalaispakolaisille kerätyt lahjoitukset Tikkurilan kirkolla 18.4. Kuva: Johannes Lahtela

19.4.2022

Ensimmäinen hiippakunnallisen hätäruoka-avun erä kerättiin toisena pääsiäispäivänä 18.4. Tikkurilan kirkolla. Seurakuntalaiset toivat parissa tunnissa 40 kassillista eli noin pakettiautollisen verran kuivaelintarvikkeita sekä hygieniatuotteita Suomeen saapuneille ukrainalaispakolaisille.

Kerätyt tavarat toimitetaan ukrainalaispakolaisille kirkkaalla viikolla.

Seuraava erä kerätään Tikkurilan ortodoksisella kirkolla tulevana sunnuntaina 24.4. kello 12-13 monikulttuurisen keskustelutilaisuuden yhteydessä. Lue lisää täältä. 

Keräykseen toivotaan ei kylmävarastointia vaativia elintarvikkeita, kuten kuivaruokia, ja hygieniatuotteita, kuten vaippoja ja kuukautissuojia. Myös siivoustarvikkeita voi tuoda. Lapsille voi lähettää pääsiäisherkkuja tai leluja, kunhan lelut ovat uusia tai uutta vastaavassa kunnossa. Lahjoitukseen voi halutessaan liittää pääsiäistervehdyksen.

Hiippakunnallinen hätäruoka-apu on perustettu Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon siunauksella 14.4. Ruoka-avulla pyritään vastaamaan erityisesti vasta maahan saapuneiden ukrainalaispakolaisten tarpeisiin.

Seurakuntamme monikulttuurisesta seurakuntatyöstä vastaava pappi Johannes Lahtela on paikan päällä ottamassa hätäruoka-aputoimituksia vastaan. Koska pakolaiset tarvitsevat myös hengellistä apua ja tukea, seurakunnan pappi osallistuu ruoka-avun toimittamiseen ja pitää käynnin yhteydessä myös lyhyen rukoushetken.

Seurakunta rohkaisee kaikkia mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan ukranalaispakolaisten tukemiseen hätäruoka-apukeräyksessä. Myös Filantropian kriisiavun kautta voi tukea ukrainalaispakolaisia. Seurakunnan diakoniatoimi tukee myös pakolaisia eri puolilla seurakuntaa. Lisäksi esimerkiksi Hämeenlinnassa on jo vakiintunut hävikkiruoan jako, johon on viime aikoina osallistunut paljon ukrainalaispakolaisia.

Hätäruoka-avusta voi lukea lisää täältä. 

Kategoriat Uutiset