Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko uusine risteineen ja kupoleineen, valkoiseksi rapattuna. Kuva: Leena Lomu.

23.8.2021

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Hämeenlinnan kirkoissa vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlan aikaa. Hämeenlinnan kirkko vihitään uudelleen ja Hämeenlinnan Ahveniston kirkossa vietetään praasniekkaa.

Aikataulussa pysynyt Hämeenlinnan kirkon miljoonaluokan remontti on päättynyt. Hämeenlinnan alueen pappi Aki Leskinen vihki elokuun alussa 3.8. käyttöön kirkon uutuuttaan hohtavat ristit ja kupolin, jotka samana päivänä nostettiin paikoilleen. Kirkko saatiin rakennusyritykseltä, Hämeenlinnan Saneeraus ja Rakennuspalvelu Oy:ltä, takaisin 18. elokuuta, ja nyt sitä valmistellaan uudelleenvihkimistä varten.

Hämeenlinnan kirkon uudelleenvihkimisen juhlallisuudet aloittaa perjantain 27.8. klo 17 vigilia. Vigilian jälkeen on mahdollista osallistua iltateelle.

Lauantaina 28.8. Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo vihkii kirkon uudelleen käyttöön klo 9 alkavassa liturgiassa. Liturgian jälkeen kokoonnutaan kirkon pihamaalle kirkkokahvien merkeissä.

Liturgian jälkeen kirkolla on myös Avoimet ovet -tilaisuus, jolloin kirkkoon pääsee tutustumaan.* Tässä kuten muissakin viikonlopun tilaisuuksissa toimitaan terveysturvallisesti koronatilanne ja viranomaisten ohjeet huomioiden.

Hämeenlinnan Ahveniston kirkon, Pyhän Johannes Kastajan mestauksen muistolle pyhitetyn kirkon, praasniekkaa vietetään lauantaina 28.8. illalla ja sunnuntaina 29.8. Praasniekkapalveluksina toimitetaan sekä lauantai-iltana klo 17 ehtoopalvelus että sunnuntaiaamuna klo 9.30 alkava vedenpyhitys ja juhlaliturgia.

Teksti: Anu Miller

*) Muutokset ovat mahdollisia.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset