Vihkimispalvelus toimitettiin jo melkein käyttövalmiin Hämeenlinnan kirkon pääoven edessä. Kuva: Anu Miller

3.8.2021

Rautalammilla tehdyt Helsingin ortodoksisen seurakunnan Hämeenlinnan pyhäkön uudet lappilaisella lehtikullalla kullatut ristit ja ristipallot sekä uusi kupoli vihittiin tänään puolelta päivin käyttöön. Kirkon pihamaalle ja tien viereen oli saapunut osallistujia sateisesta säästä huolimatta.

Vihkimisen toimitti Hämeenlinnan alueen pappi, rovasti Aki Leskinen. Peruskorjattu kirkko kokonaisuudessaan vihitään käyttöön elokuun lopulla, jonka jälkeen se on vuodenvaihteessa alkaneen remontin jälkeen taas seurakuntalaisten käytössä. Pyhäkön vihkii silloin Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo.

Rovasti Aki Leskinen

Kupolin ja ristien vihkimistilaisuudessa kuorolaulua johti Lahden, Heinolan ja Hyvinkään kirkkojen kanttori Petri Huttu. Kuorolaiset kunnioittivat tilaisuutta kansallispukuihin pukeutuneina.

Kanttori Petri Huttu ja kuorolaiset

– Kupoli ja ristit siunataan pyhitetyn veden vihmomisella maan tasolla sekä käytännön syistä että vanhaa perinnettä noudattaen, kertoi isä Aki.

Juttua korjattu 10.9.2021 klo 14.25. Aikaisemmin tekstissä oli ”Rautalammilla tehdyt Helsingin ortodoksisen seurakunnan Hämeenlinnan pyhäkön uudet lappilaisella lehtikullalla kullatut kupoli ja ristit vihittiin tänään puolelta päivin käyttöön.” Muokattu teksti on: ”Rautalammilla tehdyt Helsingin ortodoksisen seurakunnan Hämeenlinnan pyhäkön uudet lappilaisella lehtikullalla kullatut ristit ja ristipallot sekä uusi kupoli vihittiin tänään puolelta päivin käyttöön.”

Teksti ja kuvat: Anu Miller

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset