19.10.2017

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatoimi esittäytyy Jumalanäidin kaikkien murheellisten ilo -suojelusikoninsa muistopäivänä tiistaina 24. lokakuuta.

Seurakunnassa tehtävä diakoniatyö on käytännön työtä avun tarpeessa olevien parissa. Se on kuuntelemista, keskusteluja ja yhteistä pohdintaa ratkaisujen löytämiseksi. Diakoniatyöntekijät opastavat, ohjaavat sekä tekevät verkostoyhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmien sekä järjestöjen kanssa.

Hyvinvointia ja osallistumista

Diakoniatoimi järjestää säännöllisesti myös osallistumista ja hyvinvointia edistävää toimintaa, kuten kerhoja, retkiä, leirejä, diakoniaruokailua, merkkipäiväjuhlia, veteraanijuhlia ja hiljaisuuden retriittejä. Tapahtumat ovat matalankynnyksen tilaisuuksia, joiden tavoitteena on yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentäminen ja ennaltaehkäisy sekä seurakuntayhteyden löytäminen ja vahvistaminen.

– Diakoniatyössä kohdataan ihminen ihmisenä ja aina kokonaisuutena. Haluamme mahdollistaa kokemusta kuulluksi ja nähdyksi tulemisesta sekä löytää ne eniten apua ja tukea tarvitsevat, diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna kuvaa diakoniatoimen tavoitteita.

Avoimien ovien päivä

Helsingissä järjestettävän diakoniatoimen avoimien ovien päivänä tapaat seurakunnan diakoniatyöntekijöitä ja voit tutustua diakoniatoimen käytännön työhön 24. lokakuuta.

Päivä alkaa klo 12 yhteisellä diakoniaruokailulla (Unioninkatu 39, sisäpiha) ja päättyy Kotikirkossa (Liisankatu 29 A, 4. krs.) klo 17 alkaen toimitettavaan ehtoopalvelukseen.

Tutustu päivän koko ohjelmaan tapahtuma- ja toimintakalenterissa. Tapahtuma on osa seurakunnan 190-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lue lisää seurakunnan diakoniatoimen palveluista sivuston Apua & tukea -osiossa.