9.4.2022

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo palkitsee kymmenkunta äitiä Pyhän Karitsan ritarikunnan 1. luokan mitalilla Uspenskin katedraalin liturgian yhteydessä 10.4. Liturgia alkaa poikkeuksellisesti jo kello 9, ja se lähetetään suoratoistona seurakunnan YouTube-kanavalle. Jumalanpalvelukseen osallistuu myös Haminan piispa Sergei

Palmusunnuntaina palkittavat äidit ovat omistautuneet kirkon elämälle eri tavoin kasvattajina, ohjaajina, tukijoina ja toimijoina. Heidän elämässään ortodoksisuus on vaikuttanut myönteisesti lähipiirissä ja säteillen koko kirkkoon. Kirkossamme on vuodesta 1994 lähtien osoitettu tunnustusta ansioituneille äideille. Tänä vuonna muistettavista äideistä kolme kuuluu Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan. 

Uspenskin katedraalin kello 9 alkavan liturgian suora lähetys YouTube-kanavalla katsottavissa tästä:

Palmusunnuntaina muistamme Kristuksen ratsastamista Jerusalemiin, ja se on yksi kirkkovuoden suurista juhlista. Juhlan merkityksestä voi lukea lisää täältä. 

Seurakuntamme pyhäköt koristellaan palmusunnuntaiksi virpovitsoilla, jotka siunataan pyhitetyllä vedellä edellisenä päivänä vigiliassa. Virpovitsoja voi askarrella kotona tai yhdessä pyhäköissä Lasaruksen lauantaina järjestettävissä tapahtumissa. Lue lisää täältä. 

Palmusunnuntain vigilia lähetetään myös verkkolähetyksenä seurakunnan YouTube-kanavalla 9.4. kello 17:

 

Seurakuntamme jumalanpalveluskalenterista voit tarkistaa voit tarkistaa oman alueesi pyhäkön jumalanpalveluksien aikataulun. 

Kategoriat Uutiset