Kultaristin kanto-oikeus myönnetään ansioituneelle papille. Kuvituskuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

12.4.2023

Arkkipiispa Leo palkitsee Helsingin hiippakunnan papistoa pääsiäisenä 2023 seuraavasti:

Epigonaation kanto-oikeuden saa Jukka Alava. Epigonaation kanto-oikeus voidaan myöntää ansioituneelle papille. Jukka Alava on vihitty rovasti vuonna 2017.  

Rovastin arvon saavat pastori Matti Lipitsäinen, pastori Teemu Toivonen ja pastori Aarne Ylä-Jussila. Ortodoksisessa kirkossa rovastin arvo on huomionosoitus pitkästä, nuhteettomasta ja menestyksellisestä papin työstä.

Isä Teemu Toivonen on vihitty papiksi vuonna 2006 ja hän on toiminut seurakunnassamme muun muassa kasvatustyön papin sekä monikulttuurisen seurakuntatyön papin tehtävässä. Tällä hetkellä hän opettaa ortodoksista teologiaa Itä-Suomen yliopistossa. Hän kuitenkin asuu ja palvelee seurakunnassamme, erityisesti Kotikirkossa Helsingissä.

Aarne Ylä-Jussila on vihitty papiksi vuonna 2006 ja hän toimii pappina Lappeenranta-Imatran seurakunnassa. Matti Lipitsäinen on vihitty papiksi vuonna 2004, ja hän toimii avustavana pappina seurakunnassamme Lahden alueella.

Kultaristin kanto-oikeuden on jo saanut pastori Kimmo Kallinen, joka toimii parhaillaan Uspenskin katedraalin papistossa. Hänet on vihitty papiksi vuonna 2017. Kultaristin saa kiitoksena ansioituneesta papin työstä.

Kierreorarin kanto-oikeuden saa diakoni Johnny Haataja.  Hänet on vihitty diakoniksi vuonna 2007 Kotkassa. Kierreorari on diakonin jumalanpalveluspukuun kuuluva tärkein arvon tunnus.

Seurakuntamme Uspenskin katedraalin papille Isä Kimmo Kalliselle on jo luovutettu kultaristi suurena torstaina Uspenskin katedraalissa. Muiden osalta palkitsemistilaisuus kerrotaan mahdollisimman pian.

Monia armorikkaita vuosia kaikille palkituille!

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset