Kuva: Yakobchuk Olena

22.1.2024

Voimaannuttava vuoden aloitus miehille. Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnallinen ikämiehille suunnattu tapahtuma 26.-28.1.2024.

”Monissa seurakunnissa miehet osallistuvan talkootoimintaan ahkerasti. Heille ei kuitenkaan ole aiemmin järjestetty yhteisiä valtakunnallisia tapahtumia. Nyt sellainen järjestetään ja toivotaan, että usein vaikenevien miestenkin ääni tulee kuulluksi”, kuvailee tapahtumaa isä Rauno Pietarinen.

Tapahtumassa pohditaan miesten erilaisia polkuja ortodoksiseen kirkkoon.  Useampi mies kertoo myös omasta polustaan ortodoksisen kirkon jäsenenä. Jumalanpalvelusten, saunomisen ja aterioiden ohessa on lyhyitä alustuksia, joita pitävät muun muassa palkittu diplomaatti Aleksi Härkönen, dosentti ja teologian maisteri Petteri Lalu, ylidiakoni Juha Lampinen Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta  ja isä Rauno Pietarinen. Mukana on myös Kari Hartikka Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyöstä. Tarkoitus on auttaa seurakunnallisten piirien miespuolisia jäseniä ja muita miehiä hahmottamaan oma paikkansa maailmassa ja kirkkomme elämässä.

Viikonloppu päättyy juhlallisesti liturgiaan Uspenskin katedraalissa sunnuntaina 28.1.

Lisätietoja saa mm. isä Rauno Pietariselta (rauno.pietarinen@ort.fi). Ilmoittautumiset info@sofia.fi.

Koko viikonlopun hinta majoituksineen ja aterioineen on 120 €, ilman majoitusta 50 €. Pohjois-Karjalasta on tulossa bussi, johon voi pyrkiä kyytiin myös matkan varrelta ottamalla yhteyttä isä Jaso Pössiin, p. 0400 470 280.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti yli 60 vuotiaille miehille. Kuitenkin kaikki ikääntyviksi itseään kokevat miehet ovat tervetulleita mukaan.

Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen Kulttuurikeskus Sofian sivuilla

Kategoriat Tapahtumat Uutiset