Tuohus kuvastaa palavaa rukousta. Kirkko kutsuu meitä rukoilemaan uhrien ja heidän lähiomaisten puolesta. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

2.4.2024

Kirkkaan viikon tiistai-aamuna 2.4. tapahtunut ampumavälikohtaus koululla Vantaalla järkyttää ja pysäyttää. Poliisi on juuri tiedottanut, että ampumakohtauksessa on kuollut yksi koulun 12-vuotias oppilas. Lisäksi kaksi 12- vuotiasta oppilasta on vakavasti loukkaantunut. Myös tekijä oli saman ikäinen koulun oppilas.

Arkkipiispa Leo on osoittanut Suomen ortodoksisen kirkon puolesta osanottonsa kouluampumisessa tänään menehtyneen lapsen läheisille sekä koko kouluyhteisölle.

 

Tikkurilan ortodoksista kirkkoa pidetään auki tänään 2.4. kello 15-18. Paikalle voi tulla sytyttämään tuohuksen, rukoilemaan. Myös Vantaan alueen pappimme isä Mikael Sundkvist on paikalla.

Myös lukuisissa muissa seurakuntamme pyhäköissä toimitetaan tänään kirkkaan viikon jumalanpalveluksia ja pyhäköt ovat avoinna. Tarkista jumalanpalveluksien ajankohdat tästä.

 

Tikkurilan kirkkoon odotettiin aamulla koululaisia juuri Viertolan koulusta

Tikkurilan ortodoksiseen kirkkoomme odotettiin tiistaina aamulla 2.4. koululaisia kirkkaan viikon liturgiaan juuri tästä Viertolan koulusta, jossa ampumavälikohtaus oli tapahtunut. Paikalle odotettin kaikkiaan yli 75 oppilasta. Kirkkoon saapuikin tapahtuneesta johtuen vain reilu 20 oppilasta toisesta koulusta. Viertolan koulun oppilaat olivat saaneet turvallisuussyistä poistumiskiellon.

Helsingin ortodoksinen seurakunta kutsuu rukoilemaan menehtyneen ja uhrien puolesta. Suruviesti pääsiäiskauden alussa kirkkaalla viikolla, jolloin pyhäköissämme toimitetaan perinteisesti koululaisjumalanpalveluksia, koskettaa ja pysäyttää.

Tuokoon pääsiäistropari lohdutusta tähän hetkeen:

”Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi!”

Iankaikkinen muisto tänään ampumavälikohtauksessa Vantaalla kuollelle lapselle!  Rukoilkaamme myös loukkaantuneiden uhrien puolesta.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset