29.8.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston 29.8. kokous keskeytettiin, kun ilmeni, että valtuutetuista oli paikalla 6 jäsentä kaikkiaan 21 jäsenestä. Kokouksen päätösvaltaisuuteen tarvitaan vähintään puolet jäsenistä.

Arkkipiispa Leon koolle kutsuman ylimääräisen kokouksen tekninen puheenjohtaja Arvo Kokkonen keskeytti kokouksen ja siirsi sitä viikolla. Valtuuston kokouksen uusi aika on keskiviikkona 7.9. kello 18 seurakuntasalilla Helsingissä. 

29.8. kokouksen pöytäkirja on julkaistu seurakunnan sivuilla.

Kokousta on jouduttu siirtämään jo toistamiseen, ensimmäisen kerran sairaustapauksen vuoksi.

Valtuuston  kokouksen asialistalla on muun muassa Järvenpään kanttorin valinta sekä Helsingin keskustan Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuudesta päättäminen. Kokouksen asialista on julkaistu seurakunnan päätöksistä kertovalla sivulla ja siihen voi tutustua tästä. 

Hiippakunnan piispa on asettanut Järvenpään kanttorin toimeen ehdolle Maria Verikovin. Hän oli teologian maisterina ainut toimen kelpoisuusehdot täyttävä hakija. Tehtävään oli kaikkiaan viisi hakijaa. Vaikka ehdokkaita on yksi, valtuusto suorittaa kanttorin valinnan suljetulla lippuäänestyksellä.

Valtuuston asialistalla on myös Helsingin hautausmaan kirkon uuden isännöitsijän valinta. Nykyinen kirkonisännöitsijä Gaius Säteri on pyytänyt eroa tehtävästään.

Valtuuston kokouksessa käsitellään myös Helsingin keskustassa sijaistevan kolmen seurakunnan omistaman kiinteistön tulevaisuutta. Seurakunnanneuvosto on lähettänyt valtuustolle Mannerheimintie 8 kiinteistöä koskevan materiaalin tulevia toimenpiteitä koskevaa päättämistä varten. Valtuusto käsittelee myös Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuuden vaihtoehtoja.

Kokouksessa käsitellään lisäksi kahta valtuuston aiempia päätöksiä koskevaa oikaisuvaatimusta.

Seurakunnanvaltuusto kokoontuu myös puheenjohtaja Jefim Brodkinin kutsumana torstaina 1.9. kello 17:30 Helsingin seurakuntasalilla. Kolmannen ylimääräisen kokouksen asialistaan voi tutustua seurakunnan sivuilla tästä linkistä.

Kokouksessa käsitellään pitkälti samoja asioita, kuin 7.9. kokouksessa.

Kategoriat Uutiset