Liisankatu 29 kiinteistö kuvattuna itsenäisyyspäivänä 6.12.2023. Teksti ja kuva: Vlada Wahlsten

7.12.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto päätti 7.12.2023 jättää kiinteistöjen tulevaisuutta koskevan ratkaisun tulevalle valtuustolle ja tehdä pakolliset korjaukset Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöihin edellisessä valtuuston budjettikokouksessa tehtyjen linjauksien mukaisesti. Päätös perustui valtuutettu Ritva Blyn kokoukseen tekemään vastaesitykseen, joka voitti äänestyksessä neuvoston pohjaesityksen äänin 9-5.

”Etenemme edellisessä valtuuston kokouksessa päätetyllä tavalla ja teemme pakolliset korjaukset näihin kiinteistöihin ja sitten uusi valtuusto uudella kaudella tekee lopullisen ratkaisun kiinteistön tulevaisuudesta”, luki Ritva Blyn esityksessä ytimekkäästi.

Seurakunnan toiminnan ja talouden suunnitelmissa on huomioitu kiinteistöjä koskeva neljän miljoonan korjausbudjetti vuosille 2024-2026.

Seurakunnan nykyisen valtuustokauden viimeisessä kokouksessa päätettiin myös uudelleen vaalialueista ja lähetettiin seurakunnan hallintoa ja luottamuselinten toimintaa koskeva lausunto kirkollishallitukselle. Lausunnon osalta käytiin myös äänestys ja lähetettiin Ritva Blyn vastaesityksen mukainen teksti.

Valtuustokausi päättyy vuodenvaihteessa. Uutta valtuustoa ei ole kuitenkaan vielä päästy valitsemaan, sillä kirkollishallitus kumosi syyskuussa valtuuston tekemän vaalialuejaon seurakuntien yhdistymissopimuksen vastaisena ja palautti asian valtuuston käsittelyyn. Vaalilautakunta ei ole vielä päättänyt uudelleen valtuustovaalien uudesta ajankohdasta.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset