Kymmenenkerroksinen Unioninkatu 39 kiinteistö Helsingin keskustassa on seurakunnan omaisuutta ja kiinteistössä on muun muassa kasvatuksen, diakonian ja ikoninmaalauksen tilat, ja viikoittain talossa kokoontuu muun muassa muskari ja perhekerho sekä nuorten piiri. Kuva: Joel Eklöv

2.9.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto linjasi 1.9. kokouksessaan Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuutta ja palautti jatkovalmisteluun Mannerheimintie 8 kiinteistöasian.

Valtuusto päätti äänin 10–4 jatkaa Liisankatu-Unioninkatu kiinteistöjen osalta kahden vaihtoehdon valmistelua. Neuvoston esittämä ensimmäinen vaihtoehto on kiinteistön yhtiöittäminen ja osamyynti. Siinä valtuusto toivoi suunnitelmia varten kartoitusta siitä, mikä osa kiinteistöistä myydään ja mikä pidetään seurakunnalla. Toisena vaihtoehtona on kiinteistön osakorjaus. Valtuusto lähetti myös neuvoston selvitettäksi lainan saantia ja ehtoja. Kiinteistöjen myymisen puolesta äänestäneet Brodkin, Lindström, Juntunen ja Virolainen jättivät asiasta eriävän mielipiteen.

Mannerheimintie 8 tulevaisuutta koskeva asia palautettiin neuvoston valmisteluun niin, että valtuustolle toimitetussa materiaalissa viitatut muut materiaalit toimitetaan valtuustolle.

Kokouksessa valittiin lisäksi Järvenpään alueen kanttoriksi Maria Verikov ja myönnettiin hautausmaan kirkon isännnöitsijä Gaius Säterille eron tehtävästään. Kokouksen pöytäkirja on julkaistu seurakunnan iternetsivuilla ja se on lisäksi nähtävillä seurakunnan virallisella ilmoitustaululla.

Syyskuun ensimmäisenä pidettiin valtuuston puheenjohtaja Jefim Brodkinin koolle kutsuma kokous. Sihteerinä kokouksessa toimi kiinteistölautakunnan jäsen Sami Sailo. Myös arkkipiispa Leo on kutsunut koolle kokouksen, jossa käsitellään kiinteistöjen tulevaisuutta. Kokousta jatketaan 7.9.

 

Vaaleilla valittu seurakunnanvaltuusto käyttää seurakunnassa ylintä päätösvaltaa. Valtuustolla on vuoden aikana kaksi lakisääteistä kokousta, joista budjettikokous on syksyllä ja tilinpäätöskokous keväällä. Tämän lisäksi valtuusto kokoontuu ylimääräisiin kokouksiin.

Kategoriat Uutiset