Kuvituskuva: Dimitri Tolonen

27.10.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto kokoontuu Helsingissä seurakuntasalilla torstaina 27.10. kello 17:30 kolmanteen ylimääräiseen kokoukseen.

Kokouksen asialistalla on Järvenpään alueen kanttorin sekä hautausmaan kirkon isännöitsijän valinnat sekä  Liisankatu 29-Unioninkatu 39 sekä Mannerheimintie 8 kiinteistöjen tulevaisuutta koskeva päätöksenteko. Kokouksen esityslistaan voi tutustua tästä. Esityslistassa lukee vielä kokouksen alkuperäinen päivämäärä (11.8. kokous siirtyi sairaustapauksen vuoksi pidettäväksi 29.8.).

Kyseessä on neljäs kerta, kun valtuusto kokoontuu saman asialistan äärelle Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon koollekutsumana. Kolme edellistä kokousta, 29.8., 7.9. ja 6.10. eivät ole olleet päätösvaltaisia, sillä paikalla on ollut alle puolet kaikkiaan 21 valtuutetusta.

Vaaleilla valitun ja seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttävän valtuuston kokoukset ovat julkisia tilaisuuksia. Kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle (Unioninkatu 39 A, sisäpiha) tai etänä Teams-sovelluksen välityksellä. Etäosallistumista varten tulee pyytää kokouksen linkkiä johdon sihteeri Lasarus Jaloselta (lasarus.jalonen@ort.fi).

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset