Uspenskin katedraali on rakennettu Katajanokan kallion päälle. Katedraalin aluetta ympäröivä muuri kaipaa perusteellista korjausta.

30.5.2022

Seurakunnanvaltuuston vuoden toinen ylimääräinen kokous pidetään maanantaina 30.5. kello 18 Teams-sovelluksen välityksellä etänä.

Kokouksen asialistalla on Uspenskin katedraalin muurihankkeen lisäbudjetti. Seurakunnanneuvosto esittää valtuustolle Uspenskin katedraalin muurihankkeen lisäbudjektiksi 150 000 euroa. Muurihanke on julkisen hankintalain mukaan kilpailutettu.

Asiaa valmistellut kiinteistölautakunta on 3.5. kokouksessaan korostanut asian kiireellisyyttä ja toivonut pikaista käsittelyä lisäkustannusten välttämiseksi. Asiaa kokouksessa esittelevä seurakuntamme kiinteistöpäällikkö Kaj Rosenberg korostaa, että Ukrainan sodan vuoksi rakennustarvikkeiden hinnat ovat nousseet ja tulevat edelleen nousemaan.

– Uspenskin katedraalin muurit ovat odottaneet korjausta jo vuosia. Tällä hetkellä ne ovat tilapäisesti tuettuina. Näkemykseni mukaan korjaus on jo kriittinen. Jos edelleen odotamme ja siirrämme sitä, hinnat nousevat edelleen ja korjaaminen käy yhä kalliimmaksi.

Lisäbudjetti rahoitetaan Pyhän kolminaisuuden sähkösaneerauksen peruuntuneesta hankkeesta budjetoiduista varoista. Pyhän Kolminaisuuden kirkon hankkeesta jääneistä varoista on tarkoitus myös kiinteistölautakunnan päätöksellä kunnostaa Hangon kirkon katto ja julkisivut.

Kiinteistölautakunta on päättänyt siirtää Pyhän kolminaisuuden kirkon sähkösaneerausta, koska saneerauksessa joudutaan ostamaan paljon sähkötarvikkeita, joiden saanti on juuri tällä hetkellä epävarmaa ja hinnoittelu vaikeaa. Hangon kirkon julkisivujen maalauksessa ja Uspenskin muurin korjauksessa tarvikkeiden osuus on pieni, joten myös riski on pienempi.

Pyhän kolminaisuuden kirkon peruskorjauksen on tarkoitus valmistua vuodeksi 2027, jolloin vietetään pyhäkön ja samalla koko seurakunnan 200-vuotisjuhlaa.

 Yleisöllä on mahdollisuus seurata valtuuston kokousta Teams-linkin avulla. Linkin voi pyytää osoitteesta johdonsihteeri@ort.fi.

Valtuuston 30.5. kokouksen esityslista on julkaistu seurakunnan päätöksentekoa käsittelevillä sivuilla ja sen voi katsoa tästä.

Uspenskin katedraalin muuri on tilapäisesti tuettuna. Muuri kuvattuna alhaalta Kruununhaan puolelta.
Uspenskin katedraalin muuri on tilapäisesti tuettuna. Muuri kuvattuna alhaalta Kruununhaan puolelta.
Kategoriat Uutiset