11.8.2023

SEURAKUNNANVALTUUSTON VAALI KESKEYTETTY

Vaalikuulutus ei enää voimassa.

Vaalin toimittamisen aika

Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuuston vaali toimitetaan 5. –19.11.2023. Vaalissa valitaan seurakunnanvaltuustoon yhteensä kaksikymmentäyksi (21) jäsentä seurakunnan alueelta.

Seurakunnanvaltuusto on kokouksessaan 11.5.2023 päättänyt jakaa seurakunnan seuraaviin vaalialueisiin:

  1. Helsingin vaalialue 9 valtuustopaikkaa
  2. Vantaan vaalialue 3 valtuustopaikkaa
  3. Espoon vaalialue 3 valtuustopaikkaa (Espoo ja Kauniainen)
  4. Keski- ja Itä-Uusimaan vaalialue 3 valtuustopaikkaa (Askola, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Sipoo, Tuusula)
  5. Länsi-Uusimaan vaalialue 1 valtuustopaikka (Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti)
  6. Hämeen vaalialue 2 valtuustopaikkaa (Asikkala, Forssa, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Hollola, Humppila, Hämeenlinna, Iitti, Janakkala, Jokioinen, Kärkölä, Lahti, Loppi, Orimattila, Padasjoki, Riihimäki, Somero, Tammela, Urjala, Ypäjä)

Äänioikeutettujen luettelo

Äänioikeutettujen luettelo on nähtävillä kirkkoherranvirastossa, Liisankatu 29 A, 00170 Helsinki, 16.9.–22.9. 2023 välisenä aikana. Vaatimus äänioikeutettujen luettelon korjaamisesta on jätettävä kirjallisesti kirkkoherranvirastoon viimeistään 26.9.2023 klo 16.00 mennessä. Vaalilautakunta vahvistaa äänioikeutettujen luettelon kokouksessaan 27.9.2023.

Ehdokkaitten asettaminen

Kahdella Helsingin ortodoksisen seurakunnan äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus asettaa omalla vaalialueellaan ehdokkaita seurakunnanvaltuustoon. Esitys on tehtävä kirjallisesti ja kussakin esityksessä voidaan esittää enintään niin monta ehdokasta kuin kyseiseltä vaalialueelta valitaan valtuustoon jäseniä eli Helsingin vaalialueella enintään yhdeksän (9) jäsentä, Vantaan vaalialueella enintään kolme (3) jäsentä, Espoon vaalialueella enintään kolme (3) jäsentä, Keski- ja Itä-Uusimaan vaalialueella enintään kolme (3) jäsentä, Länsi-Uusimaan vaalialueella enintään yksi (1) jäsen, Hämeen vaalialueella enintään kaksi (2) jäsentä.

Asiakirjassa on oltava ehdokkaan täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, ja se on vähintään kahden (2) Helsingin seurakunnan jäsenen allekirjoitettava. Allekirjoittajien tulee olla samalta vaalialueelta kuin ehdokas.

Ehdokkaan on vahvistettava suostumuksensa ehdokkaaksi allekirjoituksellaan.

Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava seurakunnan kirkkoherranvirastoon, osoite Liisankatu 29 A, Helsinki, 21.9.2023 klo 14 mennessä.

Vaalikelpoisuus

Vaalikelpoinen seurakunnanvaltuuston vaalissa on ortodoksisesta kristillisestä vakaumuksesta tunnettu 18 vuotta täyttänyt seurakunnan jäsen, joka ei ole vajaavaltainen eikä Helsingin ortodoksisen seurakunnan päätoiminen työntekijä.

Vaalilautakunta laatii seurakuntaan toimitettujen asiakirjojen perusteella ehdokasluettelon sekä ilmoituksen äänestysajoista ja äänestyspaikoista, vaalitavasta sekä siitä, milloin vaalin tulos julkaistaan. Tässä edellä mainitut asiat sisältävä ilmoitus asetetaan nähtäväksi kirkkoherranvirastossa seurakunnan ilmoitustaululle viimeistään 6.10.2023. Lisäksi ilmoitus julkaistaan seurakunnan verkkosivuilla.

 

Helsinki 29.5.2023

Markku Salminen, kirkkoherra

vaalilautakunnan puheenjohtaja

Helsingin ortodoksisen seurakunnan vaalikuulutus

 


Korjattu 11.8.2023:
Alkuperäisessä kesäkuussa Aamun Koitossakin julkaistussa vaalikuulutuksessa oli vaalialueiden osalta virheitä. Mäntsälä oli virheellisesti merkitty Hämeen vaalialueelle. Valtuuston tekemän päätöksen mukaisesti Mäntsälä kuuluu Keski- ja Itä-Uudenmaan vaalialueeseen. Lisäksi Keski- ja Itä-Uudenmaan vaalialueella oli joitakin kuntia mainittuna kahteen kertaan sekä Hämeen vaalialueelle oli merkittynä alueiksi myös Nastola ja Hämeenkoski. 

Kategoriat Uutiset