Minean näyteikkuna on somistettu alkaneen paastokauden mukaiseen asuun. Kuva: Ortodoksinen toimitila Minea

8.3.2022

Riihimäen Mineassa käynnistetään aivan uudenlaista toimintaa 17. maaliskuuta. Tuolloin alkavat käden taitoihin keskittyvän Kässäklubin ja diakoniailtapäivän kokoontumiset kerran kuussa torstaisin. Kässäklubin kerholaiset määrittelevät toiminnan sisällön itse, mutta yhtenä ajatuksena on ollut muun muassa kirkollisten tekstiilien valmistus. Kerho kokoontuu torstaiaamupäivisin klo 10–13. Samana päivänä klo 14–16 on vuorossa diakoniailtapäivä, joka on muodoltaan vapaa ja kaikille avoin kohtaamispaikka kahvikupposen äärellä. Toiveena on, että diakoniatyön paikalliset tarpeet tulisivat tätä kautta paremmin esille, jotta niihin voidaan vastata.

Riihimäen Ortodoksiapiiri on kehitellyt uusia toimintamuotoja yhdessä seurakunnan diakoniatyöntekijän Katri Heporaudan kanssa, ja hän osallistuu päivän molempiin tapahtumiin. Katrin tavoittaa numerosta puh. 0400 304 361. Kässäklubi ja diakoniailtapäivä kokoontuvat kevään aikana torstaisin 17.3., 14.4. ja 12.5. Toiminta jatkuu syksyllä kesätauon jälkeen.

Seurakunnan toimitila Minea sijaitsee Riihimäellä Västäräkin talossa osoitteessa Valtakatu 3, katutaso. Toimintatiedot löytyvät osoitteesta minea.palvelee.net.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset