Edellinen seurakunnanvaltuusto kokoontui viimeiseen kokoukseensa 20. joulukuuta. Kuvituskuva on otettu valtuuston istunnossa 7. marraskuuta 2019.

13.1.2020

Uusi seurakunnanvaltuusto valittiin 11. marraskuuta, ja sen on määrä kokoontua ensimmäiseen istuntoonsa 23. tammikuuta 2020. Tuolloin työnsä aloittava valtuusto valitsee uuden neuvoston, kiinteistölautakunnan ja vaalilautakunnan ensimmäisessä kokouksessaan. Samalla valitaan kasvatustyön kanttori.

Tähän mennessä yksi kiistellyimpiä edellisen valtuuston käsittelemiä asioita on ollut Unioninkatu 39 -kiinteistön mahdollinen myynti ja sen valmistelu.

Edellinen valtuusto hylkäsi neuvoston esityksen Unioninkatu 39 -kiinteistön myynnin valmistelusta. Valtuusto lähetti asian neuvoston valmisteluun. Näin ollen Unioninkatu 39 -kiinteistön tulevaisuus selvitetään siten, että eri vaihtoehdot käydään perusteellisesti läpi. Valmistelu aloitetaan välittömästi ja se pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

”Jääviysasia” oikaistiin

Edellisen valtuuston 20. joulukuuta istunnon pöytäkirjassa mainitaan myös, että tuleviin valtuuston kokouksiin ilmestyy ”erillinen, luotettava äänityslaite”.

Seurakunnanvaltuuston 7. marraskuuta pidetyssä kokouksessa ja sen jälkipuinnissa hämmennystä aiheutti ns. jääviyskysymys. Tuolloin oli kyse siitä, olisiko Unioninkatu 39 -kiinteistössä asuvien henkilöiden pitänyt poistua kokonaan kokoustilana käytettyjen seurakuntasalin tilojen ulkopuolelle. Kautensa vuodenvaihteessa päättänyt valtuusto päätti kuitenkin 20. joulukuuta kokouksessaan oikaista asian. Tarkat sanamuodot ilmenevät niin ikään edeltävään tekstiin linkitetystä pöytäkirjasta.

Uusille valtuutetuille järjestetään koulutustilaisuus 8. helmikuuta, jolloin mukana ovat kaikkien yhdistyvien seurakuntien, eli Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden, valtuustot ja neuvostot. Samalla yhdistymisen esijuhlan ajankohdaksi määriteltiin 2. helmikuuta ja paikaksi Uspenskin katedraali.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset