"Palvelusten aikana ei tarvita kiekkoa eikä muutakaan dokumenttia, vaan auton voi huoletta jättää parkkialueelle kirkossakäynnin ajaksi” isä Teo Merras vakuuttaa. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

30.10.2020

Uspenskin katedraalin pysäköintialueella on maksuton pysäköinti aina jumalanpalveluksien aikana.

”Jumalanpalvelusilla tarkoitetaan niitä palveluksia, jotka näkyvät seurakunnan julkisilla nettisivuilla jumalanpalveluskalenterin kautta. Näin autamme ja mahdollistamme seurakuntalaisten saapumisen palveluksiin”, sanoo isä Teo Merras.

Maksuton pysäköinti jumalanpalvelusten aikana alkaa tuntia ennen palveluksen alkua, ja päättyy tunti palveluksen päättymisajan jälkeen. Näin esimerkiksi sunnuntain pysäköinti on maksuton kello 09:00-13:00 välisenä aikana.

Tuossa ajassa ehtii hyvin nauttia myös kirkkokahvit, jos ne järjestetään. Pandemian aikana kirkkokahveihin tarvitaan kirkkoherran lupa.

Muutkin käyttävät parkkialuetta

Asiasta tiedotettiin kattavasti marraskuussa 2018, kun pysäköinti katedraalin pihalla muuttui maksulliseksi. Kuitenkin etenkin uusia seurakuntalaisia asia on saattanut hämmentää.

”Koska pysäköintialue on laajasti myös muiden kaupungilla asioivien ja Katajanokalla asuvien käytössä, ei ole perusteltua sallia täysin maksutonta pysäköintiä muutoin kuin edellä mainittuina palvelusaikoina. Koska palveluksia on muulloinkin kuin sunnuntaisin – ja usein vielä hyvin epäsäännöllisesti, ei pysäköintikiekon käytön toteavaa merkkiä ole mahdollista käyttää. Siten palvelusten aikana ei tarvita kiekkoa eikä muutakaan dokumenttia, vaan auton voi huoletta jättää parkkialueelle kirkossa käynnin ajaksi” isä Teo vakuuttaa.

Kategoriat Uutiset