Uspenskin katedraali on yksi Helsingin päänähtävyyksistä ja katedraalissa on koronapandemiaa edeltävinä aikoina vieraillut arviolta puoli miljoonaa matkaajaa vuodessa. Kuva: Vlada Wahlstén

29.6.2022

Uspenskin katedraali on yksi maamme merkittävimpiä turistikohteita. Tämä osaltaan saattaa houkutella katedraaliin myös taskuvarkaita. Helsingin alueen polisiin mukaan matkailun lisääntyminen Helsingissä on näkynyt myös taskuvarkauksien määrän merkittävänä kasvuna.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pääkirkossa Uspenskin katedraalissa on sunnuntaina 12.6. liturgian aikana sattunut lukuisia yksittäisiä taskuvarkauksia. Asianomaiset ovat tehneet poliisille asiasta rikosilmoituksen ja katedraalin työntekijät ovat auttaneet poliisia taskuvarkauksien selvittämisestä.

Seurakunta on ottanut tapahtuneet taskuvarkaudet vakavasti ja panostanut nyt poliisin ohjeistuksien mukaisesti varkauksien ennaltaehkäisemiseen. Seurakunnassa on tapahtuman jälkeen tehostettu kameravalvontaa ja panostettu katedraalin henkilökunnan kouluttamiseen mahdollisten taskuvarkauksien riskien tunnistamiseksi ja varkauksien ennaltaehkäisemiseksi.

Kirkossakävijöille suositellaan noudattamaan kesäaikaan erityistä varovaisuutta niin kaupungilla liikkuessaan kuin pyhäköissä  ja pyrkimään huolehtimaan arvotavaroistaan.

Seurakunta on välittömästi yhteydessä poliisiin, mikäli katedraalissa tai sen pihalla tapahtuu taskuvarkauksia. Rikoksen kohteeksi joutuneita ohjataan tekemään poliisille rikosilmoitus.

Uspenskin katedraalin kameravalvonta toteutetaan kaikkien tietosuojakäytöntöjen mukaisesti. Kameravalvonnan tietosuojaselosteeseen voi tutustua tästä.

Kameravalvonnasta kertova symboli ja teksti on sijoitettuna katedraalin sisäänkäynnille ja ilmoitustauluille sekä pyhäkön internetsivuille.

Uspenskin katedraalin kirkkosali. Kuva: Timo Viitanen
Uspenskin katedraalin kirkkosali. Kuva: Timo Viitanen

Uspenskin katedraalin sivut

Uspenskin katedraalin Facebook-sivut

 

Kategoriat Uutiset