Kuva: Anu Miller

24.8.2021

Helsingissä järjestetään Pohjoismainen kirkkomusiikkisymposium  to-su 26.-29.8.2021. Ortodoksinen kirkkomusiikki on mukana ohjelmassa perjantaina 27.8. Uspenskin katedraalissa.

Isä Mikael Sundkvist toimittaa pe 27.8. klo 9 ruotsinkielisen aamupalveluksen ja Uspenie-kvartetti laulaa. Uspenie-kvartetti laulaa myös klo 21 konsertissa, jonka teemana on ortodoksinen kirkkomusiikki Suomessa. Kvartetti esittelee illan aikana suomenkielistä ortodoksista musiikkia: slaavinkielisten laulujen suomenkielisiä sovituksia, vanhojen kirkkosävelmien sovituksia sekä suomalaisten säveltäjien teoksia.

Uspenie-kvartetissa laulavat dir.cant. Varvara Merras-Häyrynen, sopraano, Larissa Qvintus-Petsalo, altto, Elia Pietarinen, tenori ja Rikhard Dahlström, basso.

Sekä aamupalvelus että illan konsertti striimataan Helsingin ortodoksisen seurakunnan Youtube-kanavalle, mutta  molempiin voi myös osallistua paikan päällä kirkossa. Uspenskin katedraaliin voi tulla 50 osallistujaa saapumisjärjestyksessä, kirkkosalissa on 25 hengen lohkot.

Symposiumin ohjelmassa on paljon kiinnostavia konsertteja, joita voi seurata ilmaiseksi etäyhteydellä.

Perjantain aamupalveluksen ja illan konsertin verkkolähetykset

Perjantain 27.8. klo 9 ruotsinkielinen aamupalvelus on seurattavissa reaaliaikaisesti oheisen kuvakkeen kautta:

Perjantain 27.8. klo 21 iltakonsertti on seurattavissa reaaliaikaisesti oheisen kuvakkeen kautta:

 

YouTube-lähetykset ovat Digital Palola Oy:n tuottamia.

Teksti: Anu Miller

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset