Kuva: Aleksi Saveljeff

26.4.2021

Uspenskin katedraalin jumalanpalvelusten suoratoisto Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla aloitettiin viime vuoden maaliskuussa koronapandemian takia. Verkkolähetykset ovat keränneet siitä alkaen katsojia Suomen lisäksi myös ulkomailla, vaikka Suomessa palvelusten seuraajia onkin eniten.

Lähetysten tuotannosta ja toteutuksesta vastaavan Digital Palola Oy:n Petrus Palola kertoo asian lukuina: 19.3.2020 alkaen on striimattu 150 Uspenskin katedraalin jumalanpalvelusta, jotka ovat tähän mennessä keränneet yli 173 000 katselukertaa ja yhteensä 53 000 tuntia katseluaikaa. Helsingin ortodoksisen seurakunnan muiden pyhäkköjen jumalanpalveluksia on voinut seurata pandemia-aikana enimmäkseen niiden omien Facebook-sivujen kautta, kuten seurakunnan
internetsivulla kootusti kerrotaan osiossa jumalanpalvelukset verkkolähetyksinä.

Kirkkoherra Markku Salmista on ilahduttanut jumalanpalvelusten suoratoiston tuoma mahdollisuus palvella seurakuntalaisia pandemian aikana. Striimaus on oivallinen väline sellaisten seurakuntalaisten, jotka ovat estyneitä tulemaan jumalanpalveluksiin paikan päälle, palvelemiseen jatkossakin.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset