Uspenskin katedraalin kunnostustyöt näkyivät heti remontin ensimmäisenä päivänä 22.8. Kuva: Jukka Vehkaoja

24.8.2022

Uspenskin katedraalin tukimuurin sekä yläpihan kunnostustyöt ovat alkaneet suunnitellusti 22.8. Työt kestävät näillä näkymin marraskuun loppuun saakka, mikäli työn aikana ei ilmaannu yllättäviä poikkeuksia.

Remontti ei vaikuta katedraalin jumalanpalveluksien toimittamiseen tai tapahtumien järjestämiseen. Kirkko pidetään avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti koko remontin ajan.

Remonttialue kattaa koko kirkon yläpihan. Kirkkoon kulku tapahtuu remontin aikana pääasiassa parkkialueelta talvisisäänkäyntiä pitkin. Kirkon pääovelle ja pääoven porrashissille ei ole työn aikana pääsyä. Tämän vuoksi Uspenskin katedraaliin ei ole esteetöntä pääsyä remontin aikana.

Uspenskin katedraalin länsipäädystä pohjoissivun kautta itäpäätyyn ulottuvan tukimuurin kunnostusta on suunniteltu jo pitkään. Muuri avataan aidan sisäpuolelta, mistä kallioon porataan muuria tukevat ankkurit. Muurin tukemisen jälkeen koko yläpiha kunnostetaan ja asvaltoidaan uudestaan. Samassa yhteydessä kirkon ulkovalaistus uusitaan. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy ja sähkötyöt piha-alueella toteuttaa Sähköjeesi Oy.


Uspenskin katedraalin muurit ovat odottaneet korjausta jo vuosia. Tällä hetkellä ne ovat olleet tilapäisesti tuettuina. Seurakunnanvaltuusto hyväksyi korjaustyön vaatiman lisäbudjetin 30.5. kokouksessaan. 

Uspenskin katedraalissa on parhaillaan myös käynnissä useita vuosia kestänyt ikonostaasin konservointihanke.

Uspenskin katedraalin sivut

Kategoriat Uutiset