Uspenskin katedraali seisoo Katajanokan kalliolla.

19.8.2022

Uspenskin katedraalin länsipäädystä pohjoissivun kautta itäpäätyyn ulottuvan tukimuurin kunnostusta on suunniteltu jo pitkään, ja nyt viimein työ päästään toteuttamaan. Muuri avataan aidan sisäpuolelta, mistä kallioon porataan muuria tukevat ankkurit. Muurin tukemisen jälkeen koko yläpiha kunnostetaan ja asvaltoidaan uudestaan. Samassa yhteydessä kirkon ulkovalaistus uusitaan. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy ja sähkötyöt piha-alueella toteuttaa Sähköjeesi Oy. 

Remontti alkaa maanantaina 22.8. työmaa-alueen eristämisella ja aitojen pystyttämisellä. Remonttialue kattaa koko kirkon yläpihan. Kirkkoon kulku tapahtuu remontin aikana pääasiassa parkkialueelta talvisisäänkäyntiä pitkin. Kryptan puolen sivuovi, krypta ja WC-tilat ovat niinikään seurakuntalaisten käytössä jumalanpalvelusten ja toimitusten aikana. Kirkon pääovelle ja pääoven porrashissille ei ole työn aikana pääsyä. Tämän vuoksi Uspenskin katedraaliin ei ole esteetöntä pääsyä remontin aikana.

Kirkko pidetään avoinna normaalien aukioloaikojen muikaisesti koko remontin ajan. Niinikään kaikki jumalanpalvelukset, toimitukset sekä muut tapahtumat voidaan toteuttaa suunnitellusti.

Päivittäinen työaika on pääsääntöisesti klo 7-15.30, mutta tarvittaessa töitä voidaan jatkaa pidempäänkin. Koska työmaalla liikkuu työkoneita ja sinne tehdään isoja kaivantoja, on tärkeää, että kaikki kirkon alueella liikkuvat noudattavat urakoitsijan kulloinkin antamia kulkuohjeita ja että työmaa-alueella ei liiku ketään ulkopuolisia. Kirkon hätäpoistumistiet on huomioitu töiden suunnittelussa.

Urakka valmistuu 30.11. mennessä, mikäli yllättäviä poikkeuksia töiden kulussa ei ilmene.


Uspenskin katedraalin muurit ovat odottaneet korjausta jo vuosia. Tällä hetkellä ne ovat olleet tilapäisesti tuettuina. Seurakunnanvaltuusto hyväksyi korjaustyön vaatiman lisäbudjetin 30.5. kokouksessaan. 

Uspenskin katedraalissa on parhaillaan myös käynnissä useita vuosia kestänyt ikonostaasin konservointihanke.

Uspenskin katedraalin sivut

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset