Uspenskin katedraalikuoro esiintymässä Taiteiden yönä 2018. Kuva: Saara Kallio

12.8.2019

Uspenskin katedraalikuoro esiintyy Uspenskin katedraalissa torstaina 22. elokuuta kello 19. Kuoron lisäksi konsertissa esiintyvät solisteina oopperalaulaja Esa Ruuttunen sekä seurakuntamme oma kanttori Varvara Merras-Häyrynen. Tilaisuus on Uspenskin katedraalin ystävät ry:n ikonostaasikeräyksen hyväntekeväisyyskonsertti. 

Uspenskin katedraalin ystävät ry on vuoden verran kerännyt varoja Uspenskin katedraalin ikonostaasin korjaamiseen. Keräyslupa päättyy elokuun viimeinen päivä. Tämä solistikonsertti on hieno päätös yhdistyksen varainkeruulle.

Konsertti on ilmainen. Ovelta myytävä käsiohjelma maksaa 20 euroa.

Lahjoituksia Uspenskin katedraalin arvokkaan ikonostaasin konservoinnin hyväksi voi tehdä vielä elokuun ajan osoitteessa lahjoitauspenskiin.fi

Tervetuloa konserttiin!


Uspenskin katedraali on Helsingin ortodoksisen seurakunnan ja koko Suomen ortodoksisen kirkon pääkirkko. Kirkon 150-vuotias, kookas ikonostaasi on suunniteltu Pietarissa vuonna 1868 ja se on suojeltu vuonna 1985. Vuosien mittaan rungon kultaus on kärsinyt, ja hienovaraiset puuleikkaukset ovat ahkeran käytön myötä kuluneet, jopa osin rikkoutuneet. Suuret öljyvärein maalatut ikonit ovat tuohusten savusta menettäneet väriloistoaan, ja ikonostaasin rungon liikkumisen takia maalauskankaat ovat löystyneet.

Helsingin ortodoksinen seurakunta käynnisti Uspenskin ikonostaasin korjaus- ja konservointityöt vuoden 2018 alussa. Työn toteuttavat Kultaus- ja kehysliike Virtanen sekä Valamon konservointilaitos. Korjaushanke kestää useita vuosia ja sitä varten kirkon keskushallinto on myöntänyt osan rahoituksesta. Uspenskin katedraalin ystävät ry on tehnyt yhteistyötä seurakunnan kanssa tämän varainkeruun muodossa hankkeen toteuttamiseksi.

Kategoriat Ajankohtaista