Filantropian toiminnanjohtaja Riina Nguyen vastaanotti Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifanin myöntämän ansiomerkin. Kuva: Andrey Sydor, Teksti: Vlada Wahlsten

16.12.2023

Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani myönsi tänään 15.12. Suomen ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetyksen järjestö Filantropia ry:n toiminnanjohtaja Riina Nguyenille Ukrainan ortodoksisen kirkon tunnustuksen, Pyhän suurmarttyyri ja parantaja Panteleimonin ansiomerkin kiitoksena Filantropian tekemästä pitkäjänteisestä työstä Ukrainan kansan hyväksi.

Ansiomerkki luovutettiin evankelis-luterilaisen kirkon kirkollishallituksen järjestämän tiedotustilaisuuden päätteeksi, jossa parhaillaan Suomen-vierailullaan olevat ukrainalaiset vieraat, metropoliitta Epifani ja luterilaisen kirkon piispa Pavlo Shvarts, kertoivat Ukrainan tilanteesta. Tilaisuudessa Kirkon ulkomaanavun lisäksi puheenvuoron käytti Riina Nguyen, joka kertoi Filantropian työstä ukrainalaisten auttamiseksi.

Ukrainan kriisiapukeräykseen on lahjoitettu yhteensä 175 000 euroa. Se on suurin Filantropian yksittäisen keräyksen koskaan keräämä summa. Lahjoituksia on välitetty Ukrainaan joka kuukausi koko sodan ajan ja varoja on käytetty erityisesti ruokaan ja perustarvikkeisiin.

Kirkolliskokous on tänä vuonna päättänyt käynnistää neljän vuoden hankkeen ukrainalaisten pakolaisten kotoutumisen tukemiseksi Suomessa. Filantropia tulee vuodesta 2024 vuoteen 2027 loppuun toimimaan hankkeen pääkoordinaattorina ja saamaan tähän vuosittaisen 130 000 euron määrärahan. Myös Ukrainan kriisikeräys tulee jatkumaan. Riina kiitti kaikkia keräykseen osallistuneita ja Filantropiaa tukeneita sekä kaikkia vapaaehtoisia niin Ukrainassa kuin Suomessakin.

Monia, monia armorikkaita vuosia Riina Nguyenille ja Filantropialle!

 

Filantropian toiminanjohtaja Riina Nguyen sekä Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani.
Kategoriat Ajankohtaista Uutiset