Pastori Alexander Zanemonets on puolentoista vuoden ajan tehnyt työtä ukrainalaisten sotapakolaisten parissa. Nyt työt jatkuvat Kokkolassa. Kuva: Joel Eklöv. Teksti: Vlada Wahlsten

4.12.2023

Ukrainalaisten pakolaisten parissa toimivan papin Alexander Zanemonetsin määräaikainen toimi päättyi Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa. Edellisen vuoden kirkolliskokous oli varannut määrärahan ukrainankielisen papin palkkaamiseen tämän vuoden marraskuun loppuun saakka. 

Joulukuun alusta isä Alexander siirtyy muutamaksi kuukaudeksi Tampereen ortodoksisen seurakunnan palvelukseen. Papilliset tehtävät jatkuvat nyt Kokkolassa. 

Isä Alexander on tehnyt Suomessa työtä ukrainalaisten sotapakolaisten parissa vuoden 2022 toukokuusta lähtien ja kiertänyt maamme jo moneen kertaan. Hän on myös toiminut myös sosiaalisessa mediassa aktiivisesti ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi. Venäjänkielisille vaihtoehtomedioille antamissaan haastatteluissa isä Alexander muistutti, kuinka: ”Jumala on uhrin puolella, ei hyökkääjän” ja vetosi rauhan puolesta. Ja rauhan sekä rukouksen työ jatkuu. 

Filantropia pääkoordinaattoriksi pitkäjänteiseen ukrainalaisten pakokaisten auttamistyöhön

Juuri pidetyssä tämän vuoden kirkolliskokouksessa tehtiin uusia linjauksia ukrainalaisten sotapakolaisten auttamistyön resursoinnista. Filantropia ry tulee toimimaan kirkon keskushallinnon, seurakuntien työntekijöiden sekä laajan valtakunnallisen, alueellisen ja paikallisen yhteistyöverkoson pääkoordinaattorina. Seurakunnissa jo tehty työ tullaan ottamaan yhteisen toimintamallin perustaksi. 

Kansainvälinen diakonia ja lähetystyöjärjestö Filantropia on jo tehnyt työtä ukrainalaisten auttamiseksi, erityisesti Ukrainassa. Filantropian jatkuva kriisiapukeräys on ohjattu sodan alkamisesta lähtien Ukrainassa käytävän sodan uhrien auttamiseen. Katso ja osallistu: filantropia.fi 

Helsingin ortodoksinen seurakunta kiittää isä Alexanderia tärkeästä työpanoksesta ja toivottaa siunausta työssä Tampereen seurakunnassa!

Muistakaamme rukouksissa Ukrainan kansaa ja ukrainalaisia pakolaisia sekä niitä, ketkä tekevät tärkeää auttamistyötä ukrainalaisten parissa! 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset