Tutustu temperatekniikkaan -kurssi pidettiin Unioninkatu 39:n opetustilassa. Kuva: Anu Miller

1.9.2021

Helsingin ortodoksisen seurakunnan elokuun lopussa järjestämällä Tutustu temperatekniikkaan -kurssilla oli mahdollista tutustua temperalla maalaamiseen. Ikonimaalausopettaja Katarina Koskivaara-Ilmosen mukaan temperalla maalaaminen on tekniikkana vaativampi kuin moni muu. Siksi siihen kannattaa tutustua ennakkoon ennen varsinaiselle ikonimaalauskurssille osallistumista.

Kokeilukurssilla kurssilaiset maalasivat yksinkertaisen kasvovaalennoksen, opettelivat hiertämään värejä ja pitämään siveltimessä sopivan määrän väriä. Koskivaara-Ilmosen mukaan näissä opeissa oli jo aika paljon omaksuttavaa lyhyelle kurssille, mutta oppilaat selvisivät tehtävistä hienosti.

Pääsin kysymään opetukseen osallistuneen Hanna Perälän ajatuksia kurssista.

– Kokonaisuutena kurssi oli erittäin antoisa, ja antoi hyvän käsityksen ikonimaalauksen tekniikasta. Emme maalanneet kokonaista ikonia, vaan ainoastaan Jumalanäidin kasvot. Kokonainen ikoni saa siunauksen valmistuttuaan, ja tällöin sillä on paikka maalarinsa hartauselämässä.

– Opin kurssilla muun muassa värien sekoittamista ja munaemulsion valmistamista sekä erityisesti siveltimen käyttöä. Se olikin kurssin haastavin osuus ja vaati pikkutarkkuutta ja kärsivällisyyttä, kertoo Hanna kokemuksistaan.

Hanna oli myös tyytyväinen kurssin järjestelyihin.

– Unioninkatu 39:n opetustilat olivat toimivat ja värejä ja maalauspohjia oli mahdollista saada luokasta pientä maksua vastaan.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan järjestämistä syksyn ikonimaalauskursseista saa tietoa täältä.


Katarina Koskivaara-Ilmonen opastamassa kurssilaista.

 

Teksti ja kuvat: Anu Miller

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset