Vapaaehtoistoiminta on hyvin monimuotoista: se voi olla esimerkiksi yhdessäoloa tai tapahtumien järjestelyihin osallistumista. Kuvituskuva.

31.12.2019

Jos olet mukana seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa ja haluat vaihtaa ajatuksia toisten vapaaehtoisten kanssa, ”Lataamo” tai pikemminkin Vapaaehtoisten latauspiste on juuri sinua varten. Lataamo on vapaaehtoisten yhteinen foorumi, joka tarjoaa tukea hankaliin tilanteisiin – mutta myös yhteistä, jaettua riemua onnistumisen hetkistä.

Ensi vuonna aloittavan Lataamon tavoitteena on tukea vapaaehtoisten jaksamista ja tarjota yhteinen foorumi muiden vapaaehtoisten tapaamiseen ja vertaistukeen.

Kokoontumiset ovat kevään mittaan seurakuntasalilla (Unioninkatu 39 A, sisäpiha) tietyn vapaaehtoisuuteen liittyvän teeman ympärillä. Kahvittelun ja pienen info-osuuden jälkeen on varattu aikaa vapaaseen ajatusten vaihtoon. Latauspistettä vetää geronomiopiskelija Tanja Rönkä.

Kaikkien ”latauskertojen” kellonaika on sama, eli kello 17.30-19.30.

Tervetuloa mukaan jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia sekä saamaan lisäinspiraatiota vapaaehtoisena toimimiseen!

Kertojen teemat ovat:

Oman jaksamisen tukeminen 16.1.2020

Jokainen vapaaehtoinen tekee arvokasta työtä, mutta se ei saisi tapahtua oman jaksamisen kustannuksella. Pohdimme omasta hyvinvoinnista huolehtimisen tärkeyttä ja muistuttelemme mieliin jokaisen omia keinoja voimien keräämiseen ja itsensä hemmotteluun.

Voimaa ryhmästä 20.2.2020

Vapaaehtoisia ja heitä tarvitsevia on paljon, ja he kaikki ovat erilaisia. Käymme läpi eri persoonallisuustyyppejä ja pohdimme, kuinka voimme tukea toinen toistamme eroistamme huolimatta.

Vapaaehtoisen rooli 12.3.2020

Vapaaehtoisen rooli on tärkeä ja antoisa monella eri tavalla. Vaarana voi kuitenkin olla, että vapaaehtoisen rooli imaisee mukanaan liian syviin vesiin. Siksi on aina välillä hyvä pohtia omaa rooliaan vapaaehtoisena ja sitä, mihin rajat tulee asettaa.

Voimaa vertaistuesta 21.5.2020

Vapaaehtoinen pääsee tai joutuu tekemisiin hyvin erilaisten ihmisten ja tilanteiden kanssa. Aina kohtaamiset eivät ole helppoja. Vaikeissa tilanteissa on tärkeä tietää, ettei ole yksin. Pohdimme tällä kerralla vertaistuen merkitystä ja sitä, mistä sitä voi tarvittaessa löytää – joko itselle tai läheisilleen.

Voimaa kiitollisuudesta 18.6.2020

Päätämme kevään voimaa antaviin ajatuksiin. Pohdimme yhdessä kiitollisuuden merkitystä ja niitä asioita, joista saamme itse olla kiitollisia.

Artikkelia muokattu 17.1.2020 klo 11:43 foorumin nimikkeen ja muuttuneiden päivämäärien osalta.

Kategoriat Uutiset