Kuva: Patriarchate of Alexandria and All Africa

14.5.2024

Toliarin ja Etelä-Madagaskarin piispa Prodromos (Panagiotis Katsoulis) Aleksandrian patriarkaatista vierailee Suomessa 17.–31. toukokuuta. Hänen kanssaan matkustaa myös ikonimaalari ja lähetystyöntekijä Konstantinos Stylianou.

Kyseessä on käytännössä yksityisvierailu. Piispa tapaa kuitenkin vierailun aikana useita kirkkomme edustajia. Hän vierailee myös pyhäköissä eri puolilla Suomea.

Piispa Prodromos osallistuu helluntain liturgiaan Uspenskin katedraalissa 19.5. kello 10. Jumalanpalveluksen päätteeksi piispa Prodromos pitää puheen. Jumalanpalvelusta voi seurata myös  suoratoistona Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla:

Suoratoistosta vastaa Digital Palola oy.

Piispa Prodromos vierailee lisäksi seurakuntamme alueella Espoon ja Vantaan pyhäköissä.  Tapiolassa Pyhän Herman Alaskalaisen kirkossa piispa osallistuu keskiviikkoiltana 22.5. kello 18 alkavan ehtoopalvelukseen, jonka jälkeen hän kertoo hiippakunnastaan ja työstään Madagaskarilla. Viikon kuluttua piisp Prodromos vierailee keskiviikkoillan vastaavassa tilaisuudessa Tikkurilassa Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa 29.5. kello 18.

Piispa ja lähetystyöntekijä tulevat kertomaan hiippakunnassaan tehtävästä työstä. Piispa Prodromoksen hiippakunta tekee lähetystyötä Madagaskarin köyhimmällä alueella, jossa pyritään samalla auttamaan paikallisia asukkaita. Tavoitteena on rakentaa orpokoti hylätyille lapsille.

Piispa Prodromos on syntynyt Spartassa vuonna 1982. Munkiksi hänet on vihitty vuonna 2005, diakoniksi ja papiksi vuonna 2011. Nykyiseen tehtäväänsä hänet valittiin vuonna 2018. Piispaksi vihkiminen toimitettiin Kairossa 13.1.2019.

 

Uutinen vierailusta julkaistu ensimmäiseksi Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla.

 

Tutustu tarkemmin: 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset