Ukrainan suurlähetystö. Helsingin ortodoksinen seurakunta järjesti ristisaaton Ukrainan suurlähetystölle 6.3.2022. Kuva: Anu Miller

26.4.2023

Pääsiäisajan Ukrainan tukitapahtuma  kokoaa pääkaupunkiseudulla ortodoksit yhteen Toivon ja rauhan ristisaattoon Samarialaisen naisen sunnuntaina 7. toukokuuta.

Ristisaatto lähtee useista metrolinjan varrella olevista seurakuntamme pyhäköistä Kulosaareen Ukrainan suurlähetystön luo.  Ristisaatto lähtee näillä näkymin myös mm. Vantaalta Tikkurilan kirkolta. Lista lähtöpaikoista tarkentuu vielä ennen tapahtumaa.

Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova ottaa ristisaaton vastaan suurlähetystön portilla, minkä jälkeen toimitetaan yhteinen pääsiäisen rukoushetki.

Tapahtuman suojelijana toimii Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo.

Seurakuntamme venäjänkielisestä seurakuntatyöstä vastaava pappi Heikki Huttunen näkee ristisaaton merkittävänä juuri nyt:

”Olisi tärkeää, että ristisaatto keräisi yhtä suuren ja sydämellisen osanottajajoukon kuin sodan alettua viime vuonna. Olemme nähneet suurhyökkäyksen ja sen hiipumisen, ihmisoikeusrikkomusten paljastumisen ja sodan pitkittymisen. Olemme ottaneet vastaan maahamme ja kirkkoomme tuhansia evakkoja ja kuulleet heidän todistuksiaan silmittömästä väkivallasta. Pääsiäisaika ja kevään valo antaisivat myötätuulta rukousellemme rauhan puolesta ja voimia jatkaa tukeamme Ukrainalle ja sotapakolaisille sieltä ja Venäjältä. ”

Sunnuntai 7.5. ”Toivon ja rauhan ristisaatto”

Lähtö noin kello 13:
Uspenskin katedraalilta
Pyhän Kolminaisuuden kirkolta Helsingistä
Kotikirkolta Helsingissä
Myllypuron kappelilta Itä-Helsingissä
Tapiolasta Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkolta

Lähtöpaikkoja tulossa näillä näkymin lisää. Mukaan voi tulla, mistä tahansa pyhäköstä tai liittyä ristisaattoon matkan varrelta tai Kulosaaren metroasemalla.

noin klo 13.45 kokoontuminen Kulosaaren metroasemalla, yhteinen ristisaatto Ukrainan suurlähetystölle

noin klo 14.15 pääsiäisrukoushetki suurlähetystön portilla

 

Tule mukaan rukoilemaan rauhaa ja osoittamaan tukea jo yli vuoden ajan itsenäisyydestään ja olemassaolostaan kamppailevalle Ukrainan kansalle!

Tapahtuman aihetunniste sosiaalisessa mediassa: #toivonjarauhanristisaatto #rukoilerauhaaukrainaan #prayforukraine #ristisaattoukrainanpuolesta

 

Helsingin ortodoksinen seurakunta järjesti ristisaaton Ukrainan suurlähetystölle pian Venäjän aloittaman suurhyökkäyksen jälkeen 6. maaliskuuta 2022. Ristisaaton tallenteen voi katsoa seurakuntamme YouTube-kanavalla: 

 

Video ja kuvakooste ristisaatosta Ukrainan puolesta 6.3.2022

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset