13.4.2020

Toisena pääsiäispäivänä seurakunnassamme on perinteisesti vietetty lasten pääsiäistä, ja Uspenskin katedraali on täyttynyt lapsista ja perheistä. Tänä vuonna vietämme kuitenkin pääsiäistä poikkeusoloissa koronaviruspandemian vuoksi. Siksi jumalanpalvelus ja lasten pääsiäistapahtuma ovat siirtyneet verkkoon seurakunnan YouTube-kanavalle.

Katso alla olevasta kuvakkeesta pääsiäisjumalanpalvelusta Uspenskin katedraalista kello 9:30 alkaen. Jumalanpalvelus vastaa rakenteeltaan pääsiäisyön jumalanpalvelusta, ja liturgiaa edeltää aamupalvelus sekä ristisaatto. Jumalanpalveluksen toimittaa kasvatuksen pappi Sergei Petsalo ja kanttorina on lasten muskareista ja tapahtumista tuttu kasvatuksen kanttori Joakim Pietarinen. Diakonina on kasvatustyöntekijä Jaso Pössi.

Jumalanpalveluksen jälkeen seurakunnan YouTube-kanavalla näytetään kello 14 lasten pääsiäistapahtuma. Voit katsoa ohjelman alla olevasta kuvakkeesta. Ohjelmasta jää taltiointi.

Ohjelmaan sisältyy rukouspalvelus opetuspuheineen (pappi Sergei Petsalo ja kanttori Joakim Pietarinen), nuorten seurakuntalaisten pääsiäistervehdyksiä (toteutus Jaso Pössi, Niina-Maarit Rautamäki, Petrus Palola) sekä lasten ja perheiden ohjelmaa, kuten leikkejä, pääsiäiskertomus, visa ja lasten postia (toteutus Mirjam Wogayehu). Ohjelman on kuvannut ja editoinut Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksienkin verkkolähetyksistä vastaava DigitalPalolan Petrus Palola.

Tervetuloa mukaan lasten ja perheiden pääsiäiseen!

Pääsiäisen merkityksestä voi lukea tarkemmin seurakunnan kirkkovuoden osiosta, ja pääsiäisikonista voi katsoa videon täältä.

Lisätietoa lapsille suunnatusta toiminnasta saa Lapset ja perheet-osiosta.

 

Korjaus 14.4.2020: Uutisessa käytettiin aiemmin virheellisesti termejä ”nuorisopappi” ja ”nuorisokanttori”. Sergei Petsalo on seurakunnan kasvatuksen pappi ja Joakim Pietarinen kasvatuksen kanttori.

Kategoriat Uutiset