Grafiikka: Gerli Mir; ikoni: Anna-Maija Marttinen

18.1.2024

Kamarikuoro Kampin Laulu esittää konsertissaan torstaina 18.1.2024 kello 19.00 Uspenskin katedraalissa Timo Ruottisen (s. 1947) säveltämän Vigilian.

Kyseessä on katedraalin nimikkojuhlan, elokuussa vietettävän Jumalansynnyttäjän kuolonuneen nukkumisen juhlan eli Uspenien juhlavigilia. Konserttiversio sisältää vigilian pysyvät osat sekä valikoituja osia juhlan veisuista, kuten stikiiroista ja kanonista. Konsertin johtaa Kampin Laulun taiteellinen johtaja, Sibelius-Akatemian kuoronjohdon lehtori Saara Aittakumpu.

Tamperelainen Timo Ruottinen on säveltäjänä monipuolinen ja hänen tuotantonsa yltää pop- ja jazzmusiikista ortodoksiseen kirkkomusiikkiin. Päätyönsä Ruottinen on tehnyt klassiseen musiikkiin erikoistuneen Alba Records -levy-yhtiön toimitusjohtajana.

Uspenie-vigilia on Ruottisen laajin liturgisen musiikin teos. Teos sai alkunsa jo vuonna 1984 ja valmistui 2018. Uspenskin katedraalikuoro lauloi osia teoksesta katedraalin 150-vuotisjuhlaviikolla vuonna 2018. Vigilian varhaisimpia lauluja on julkaistu useammallakin levyllä, mutta Kamarikuoro Kampin Laulu levyttää kokonaisuuden ensimmäistä kertaa Alba Recordsille tammikuussa 2024.

Kamarikuoro Kampin Laulu on kunnianhimoinen kamarikuoro, joka etsii uusia polkuja kuoromusiikkiin, mutta pitää samalla yllä kamarikuorolaulun perinteitä. Kuoron jäsenet ovat kokeneita kuorolaulajia, jotka pyrkivät jatkuvaan kehittymiseen niin yksilöinä kuin ryhmänä. Vaikka Kampin Laulu ei ole laulajilleen työ, kuoro pyrkii työskentelyssään ammattimaiseen laatuun. Kuoron ohjelmisto vaihtelee renessanssista aivan tuoreimpaan kuoromusiikkiin pääpainon ollessa 1900- ja 2000-lukujen musiikissa. Historiansa aikana kuoro onkantaesittänytkymmeniä kuoroteoksia ja menestynyt useissa kansainvälisissä kuorokilpailuissa.

Lue lisää: Kamarikuoro Kampin Laulu 

Uspenskin katedraalin sivut