Kuva: Rebekka D/Pixabay

23.8.2021

Espoo-päivän 28.8.2021 ohjelmaa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa Tapiolassa

Maallikkopalveluksena toimitetaan kaikille avoin lyhyt rukoushetkipalvelus klo 11. Opastettuja kierroksia kirkon seinämaalauksiin ja ikoneihin. Kesäkahvila klo 11–16: pientä purtavaa ja kahvia, kirpputori.

Osoite: Kaupinkalliontie 2, 02100 Espoo


Kahvitreffejä eri puolilla seurakuntaa

Maksuttomilla Kahvitreffeillä voit tavata diakoniatyöntekijän ja muita seurakuntalaisia kahvi- tai teekupposen äärellä. Kahvitreffit järjestetään vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi poikkeusjärjestelyin.

Helsingin alueen kahvitreffit

Voit sopia tapaamisen kanssani kahvilaan tai virtuaalikahvitreffeille turvallisesti suoraan kotiisi (tapaaminen Whatsapp-sovellukseksessa). Varaa minulta aika joko itsellesi tai pyydä ystäväsikin mukaan! Ota yhteyttä ajan sopimiseksi puhelimitse tai sähköpostilla: diakoniatyöntekijä Elina Pale, puh. 040 723 7632, elina.pale@ort.fi

Maria Pariisilaisen piirin Kahvitreffit Espoon ja Kauniaisten alueella

Voit sopia tapaamisen kanssani lähelläsi olevaan kahvilaan. Kahvitreffeille voi kerralla osallistua kerrallaan vain 1–2 henkilöä. Ota yhteyttä ajan sopimiseksi puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse diakoniatyöntekijä Taisia Pohjola, puh. 040 583 2915, taisia.pohjola@ort.fi

Pohjoisen alueen kahvitreffit

Ota yhteys pohjoisen alueen diakoniatyöntekijään ja sovitaan treffit lähelle sinua! Myös virtuaalitreffit onnistuvat. Ota yhteyttä ajan sopimimiseksi puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse puh. 040 030 4361, katri.heporauta@ort.fi


Toimintaa Helsingissä

Nuoria kutsutaan Pyhän Kolminaisuuden kirkolle 5.9. ja 3.10.!

Troitsan nuorten ensimmäinen tapaaminen sunnuntaina 5.9. liturgian (klo 10-11.30) jälkeen. Leikimme, tutustumme ja vietämme hetken teekupin äärellä. Seuraava tapaaminen sunnuntaina 3.10. Mukana isä Heikki Feodor ja Lena Nikrus.

Keskustelut Pyhän Kolminaisuuden kirkolla tiistaisin 14.9. alkaen

Tiistaina 14.9. 2021 alkaa keskustelujen sarja Pyhän Kolminaisuuden kirkon Storoshka-salissa (sisäänkäynti Rauhankatu 18, Helsinki). Isä Viktor Porokara kertoo pyhiinvaelluksistaan Divejevon luostariin pyhän Serafim Sarovilaisen luo.

Joka tiistai 14.9. lähtien:

Klo 17 Akatistos tai muu palvelus kirkossa
Klo 18 Keskustelu Storoshkassa teekupin ääressä. Hengelliset aiheet lähellä meitä.  Mukana isä Heikki ja mielenkiintoisia vieraita.

Diakoniaruokailu

Ruokailu järjestetään tiistaisin Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) klo 12. Ateria maksaa yhden euron. Koronavirustilanteesta johtuen tilaisuudessa on poikkeusjärjestelyt. Ruokailuun mahtuu kerralla 20 henkilöä. Noudatamme kahden metrin turvavälejä salissa sekä sisäpihalla. Tervetuloa!

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, puh. 0400 531 308. 

Usko arjessa -keskustelut ja mahdollisuus hiljentymiseen Jumalansynnyttäjän syntymän kappelissa

Usko arjessa– keskustelut jatkuvat noin joka toinen viikko torstaisin kello 16–18. Kappelissa on mahdollisuus hiljentyä torstaista lauantaihin kello 13–16. Lisätietoja, myös mahdolliset muutokset viikko-ohjelmassa: theotokos.fi.

Osoite: Kappeli on muuttanut samassa talossa sijaitsevaan D-rappuun. Mikonkatu 25 D 62, 00100 Helsinki (summerissa D 62, lukee Toppila, käynti sisäpihalta).

Avoimet ovet Myllypurossa

Myllypuron kappelin ovet ovat auki maanantaisin aamun jumalanpalveluksen ja puolenpäivän rukouspalveluksen välillä. Voit tulla tapaamaan työntekijöitä, keskustelemaan, kahvittelemaan, tekemään käsitöitä tai vaikka vain piipahtaa sytyttämässä tuohuksen.

Osoite: Jauhokuja 3, Helsinki.

Myllypuron kappelin kuoro

Kuoro toimii voimassa olevien rajoitusten mukaisesti. Uusia laulajia otetaan kuitenkin jatkuvasti toimintaan mukaan, joten jos kappelin jumalanpalveluksissa laulaminen kiinnostaa, ota yhteyttä Maria-kanttoriin sähköpostitse maria.susuna@ort.fi tai puhelimitse puh. 050 401 4798.

Kulttuurikeskus Sofia

Ajankohtaiset tiedot Sofian tapahtumista: sofia.fi/tapahtumat


Toimintaa Tikkurilassa

UT2020 – Uusi testamentti uutena suomennoksena

”Kuukauden vieras”

Isä Mikael keskustelee tärkeistä aiheista kutsumiensa vieraiden kanssa joka kuukauden toisena lauantaina klo 15. Tilaisuutta voi seurata myös livenä Tikkurilan ortodoksisen kirkon Youtube-kanavalla (linkki päivitetään myöhemmin).

11.9.2021 klo 15 UT2020 – Uusi testamentti uutena suomennoksena

Miksi Uusi testamentti on käännetty uudelleen? Minkälaiset ovat muutokset vuoden 1992 käännökseen verrattuna? Keitä oli mukana käännöstyössä? Miten ortodoksisen kirkon näkemyksiä on otettu huomioon käännöksessä?

Vieraana FT Teija Haussalo, Suomen ortodoksisen kirkon edustaja UT2020-käännöstyön ohjausryhmässä. 

Yhdessä liturgiaan ja muskariin! 

Erityisesti lapsille ja perheille suunnatut muskarit Tikkurilan ortodoksisella kirkolla järjestetään syksystä 2021 alkaen kalenteriarkipäivinä toimitettavien liturgioiden jälkeen. Arkena toimitettavat liturgiat alkavat kello 9, joihin perheet voivat tulla mukaan omaan tahtiin. Palveluksen jälkeen tarjolla on kahvia, pientä purtavaa, kohtaamista ja yhdessäoloa. Myös omia eväitä voi ottaa mukaan. Kahvittelun ja syömisen jälkeen, noin klo 10.45 mennessä, alkaa muskari, jossa lauletaan, leikitään ja soitetaan yhdessä.

Lisätietoja antaa kanttori Larissa, puh. 040 828 2283. 

Tervetuloa mukaan lapsikuoroon!

Tänä syksynä Tikkurilan kirkolla alkaa pienten lasten kuorotoiminta. Kuorossa lauletaan niin lastenlauluja kuin ortodoksisia kirkkoveisuja sekä tutustutaan toisiimme ja kirkkokäyttäytymiseen. Lapsikuoro kokoontuu Tikkurilan ortodoksisella kirkolla noin joka toinen keskiviikko klo 16.30 ennen ehtoopalvelusta.

Tervetulleita mukaan ovat noin 5–10-vuotiaat lapset. Aikaisempaa laulukokemusta ei tarvita. Mukaan tarvitset iloisen ja sävyisän mielen!

Syyskuun 2021 muskarit ja lapsikuorot

Pe 24.9 klo 9 Liturgia. Kirkkokahvit ja eväät noin klo 10.15 alkaen. Muskari noin klo 10.45 alkaen.

Ke 29.9. klo 16.30 Lapsikuoro

Lisätietoja antaa kanttori Larissa, puh. 040 828 2283.


Toimintaa Järvenpäässä

Voit halutessasi liittyä Järvenpään kirkkopiirin Kazanskaja -WhatsApp-ryhmään tai kirkon tekstiviestiryhmään ilmoittamalla nimesi ja puhelinnumerosi isä Kimmolle (puh. 040 707 9609). Ryhmistä saat tietoa ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista.


Toimintaa Porvoossa

Päivystys Porvoossa

Avoimet ovet Kristuksen kirkastumisen kirkossa 28.9., 12.10., 26.10., 9.11. ja 23.11. klo 14. Voit tulla huoahtamaan, hiljentymään ja rukoilemaan omassa rauhassa. Paikalla on joko pappi isä Kimmo tai diakoniatyöntekijä Johanna.

Voit halutessasi liittyä Porvoon ortodoksit -WhatsApp-ryhmään tai kirkon tekstiviestiryhmään ilmoittamalla nimesi ja puhelinnumerosi isä Kimmolle (puh. 040 707 9609). Ryhmistä saat tietoa ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista.


Toimintaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan tiistaiseura

Kokoontumisrajoituksista johtuen tiistaiseuran toiminta on toistaiseksi tauolla. Vuosikokous siirtyy pidettäväksi sitten, kun rajoitukset poistuvat. Jäsenmaksu vuonna 2021 on 10 € ja sen voi maksaa tilille: Hämeenlinnan tiistaiseura FI58 5680 2720 0324 91, viesti jäsenmaksu + nimet, jos on kyseessä useamman jäsenen maksu.

Jos haluat tietoa tiistaiseuran toiminnasta sitten kun se taas alkaa, ilmoita yhteystietosi (sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero) puheenjohtajalle.
Pj. Sven Wessman, puh. 040 757 5228, sähköposti sven.wessman@pp1.inet.fi

Kyyröläkerho 

Pj. Antonina Sosunov-Perälä, puh. 040 721 8436, antonina@pp.inet.fi

 

Huom! Kerhojen ja tapahtumien kohdalla muutokset ovat mahdollisia. Tarkista tiedot www.hos.fi tai tapahtuman vastuuhenkilöltä.

Kuvat: Anu Miller, Pixabay ja Helsingin ortodoksinen seurakunta 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset