Askarteleminen on osa kerhotoimintaa. Kuva: Tiia Haimi.

10.8.2021

Kristinoppileirin käynyt nuori tai vähän vanhempikin – Sinulla on nyt oivallinen tilaisuus päästä mukaan tärkeään ja mielenkiintoiseen tehtävään!

Helsingin ortodoksinen seurakunta järjestää alkavana syksynä lastenkerhoja eri puolilla seurakunnan toiminta-aluetta. Seurakunnan lapsityö hakee näihin kerhoihin kerho-ohjaajia.

Ohjaajia haetaan seuraaville kerhoille:

  • Sunnuntailiturgian yhteydessä 3–10-vuotiaille lapsille järjestettävät kirkkokerhot. Kirkkokerhoja pidetään suomenkielisten lisäksi muillakin kielillä, esimerkiksi englanniksi, ruotsiksi ja arabiaksi (Lue lisää hakulomakkeelta).
  • Yli 6-vuotiaille pojille on tarjolla ponomarikerhoja. Yksi ponomarikerhoista pidetään venäjän kielellä. Lue lisää ponomarin tehtävästä Ortodoksiviestin 4/21 jutusta Nuori ponomari ja ylpeä isä.
  • Espoon Tapiolassa ja Helsingin Kruununhaassa lapset voivat osallistua iltakerhoihin.

Ponomari avustamassa Espoon Tapiolan kirkon praasniekassa 8.8.2021.

Ponomarikerhossa ohjaaja opastaa poikia alttariapulaisen tehtävään. Kirkko- ja iltakerhoissa lapsille kerrotaan esimerkiksi kirkkovuoteen liittyvistä teemoista ja heidän kanssaan askarrellaan ja pelataan. Tapiolan iltakerhon yhteydessä toimivassa kokkikerhossa lapsia ohjataan ruoanlaiton saloihin.

Seurakunta kouluttaa ohjaajia säännöllisesti noin kerran kuukaudessa. Saat vertaistukea, ohjausta ja materiaaleja, et jää yksin!

Hae mukaan jo tänään!

Hakuohjeet ja -lomake täällä

Lisätietoja saa tarvittaessa kasvatustyöntekijä Petri Gyllströmiltäpetri.gyllstrom@ort.fi.

Teksti ja kuva: Anu Miller

 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset