Kuva: Tiia Haimi

5.7.2021

Sinä kristinoppileirin käynyt nuori tai vähän vanhempikin – nyt on tilaisuutesi päästä mukaan tärkeään tehtävään!

Helsingin ortodoksisen seurakunnan lastentyö hakee kerhonohjaajia lastenkerhoihin. Lastenkerhot ovat lapsille oivallisia paikkoja tutustua omaan kirkkoon ja uskontoon. Kerhonohjaajat toimivat tärkeässä roolissa tutustuttaessaan lapsia ortodoksiseen uskoon.

Seurakunta järjestää toiminta-alueellaan sunnuntailiturgian yhteydessä 3–10-vuotiaille lapsille tarkoitettuja kirkkokerhoja ja yli 6-vuotiaille pojille suunnattuja ponomarikerhoja. Lisäksi Espoon Tapiolassa ja Helsingin Kruununhaassa järjestetään lapsille iltakerhoja. Kirkkokerhoja järjestetään suomenkielisten lisäksi englanniksi, ruotsiksi, arabiaksi, kreikaksi ja venäjäksi ja yksi ponomarikerhoista venäjän kielellä.

Ponomarikerhossa pojat oppivat alttariapulaisen tehtäviä yhdessä kerho-ohjaajan kanssa. Kirkko- ja iltakerhoissa lapset taas tutustuvat kullakin kerhokerralla esimerkiksi kirkkovuoteen liittyvään teemaan, ja he pääsevät yhdessä pelaamaan ja askartelemaan. Tapiolan iltakerhon yhteydessä kokoontuu myös kokkikerho.

Ohjaajana et ole yksin, vaan saat vertaistukea, ohjausta ja materiaaleja. Seurakunta kouluttaa ohjaajia säännöllisesti noin kerran kuukaudessa.

Kiinnostuitko?

Hakemista koskevat ohjeet ja muut lisätiedot ovat luettavissa hakulomakkeen yhteydessä täällä.

Lisätietoja voit kysyä myös sähköpostitse kasvatustyöntekijä Petri Gyllströmiltäpetri.gyllstrom@ort.fi.