Uspenskin katedraali on paitsi seurakuntamme jumalanpalveluselämän keskus, myös yksi Helsingin merkittävimpiä turistinähtävyyksiä. Taiteiden yön ohjelmaan osallistuikin tuhansia kävijöitä. Kuva: Juha Lampinen

19.8.2022

Taiteiden yönä Helsingissä 18.8. jälleen tuhannet saivat tutustua ortodoksisuuteen, nauttia ortodoksisesta kirkkomusiikista, ikonitaiteesta, iloisesta tunnelmasta ja vapaaehtoisten laittamista tarjoiluista. Taiteiden yötä vietettiin Helsingissä Uspenskin katedraalissa sekä Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja pihapiirissä.

 

Uspenskin katedraalissa praasniekkaehtoopalveluksen jälkeen Uspenskin Katedraalikuoro esiintyi ja Uspenskin nuoret vastasivat tarjoiluista. Illan aikana kirkonmäellä kävi tuhansia vierailjoita. Pihalla järjestettiin yllätysnumerona myös Jazz-hetkiä. Uspenskin katedraalin ohjelmaan osallistui tänä vuonna tuhansia.

Pyhän Kolminaisuuden kirkon aitaa koristelivat taiteiden yössä auringonkukat, jotka tunnetaan Ukrainan symbolina. Pihapiirissä tarjoiltiinkin ukrainalaisia perinneruokia ja pyhäkössä keskusteltiin Ukrainan sodan vaikutuksista. Pyhän Kolminaisuuden kirkon pihapiirissä on järjestetty taiteiden yön tapahtuma jo vuodesta 1991 ja se on vuosittain koonnut noin 3000 ihmistä.

Kryptakappelin juhlaliturgiassa liitettiin myös seurakuntaamme ja kirkkoomme yksi uusi jäsen.

 

Helsingin ortodoksinen seurakunta kiittää kaikkia juhlaan osallistuneita ja sitä järjestäneitä.

 

Kuvat: Maria Hattunen ja Juha Lampinen

Kategoriat Ajankohtaista