11.4.2020

Suuren lauantain ehtoopalvelus ja liturgia lähetetään suoratoistona Uspenskin katedraalista seurakunnan YouTube-kanavalla kello 9. Voit osallistua jumalanpalvelukseen klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Suurena lauantaina, sapattina Jeesus Kristus makaa haudassa. Koko maailma odottaa Hänen ylösnousemustaan.

Varhaiskirkossa suuri lauantai oli vuoden tärkein kastepäivä. Myös seurakunnassamme liitettiin katekumeenit eli kirkkoon liittyjät juuri suuren lauantain liturgiassa, ja tavasta luovuttiin vasta aivan viime vuosina. Nykyisin kirkkoon liittymisiä toimitetaan pitkin vuotta.

Liturgiaa edeltävässä ehtoopalveluksessa kirkkotekstiilien väri vaihtuu mustasta valkoiseksi. Tämä on sen merkki, että Kristus on voittanut tuonelassa kuoleman.

Liturgia toimitetaan keskellä kirkkoa Kristuksen hautakuvan edessä, ja palveluksessa luetaan ensimmäinen ylösnousemusevankeliumi. Seuraavan kerran toimitetaankin pääsiäisyön jumalanpalvelus, joka lähetetään Uspenskin katedraalista suoratoistona suurena lauantaina kello 23:55.

Lue tarkemmin suuresta lauantaista täältä.

Tänä vuonna vietämme suurta viikkoa ja pääsiäistä poikkeusoloissa koronaviruspandemian vuoksi.  Jumalanpalvelukset toimitetaan suljetuin ovin ja alle kymmenen hengen kokoonpanolla. Jumalanpalveluksia voi kuitenkin seurata verkkolähetyksinä seurakunnan YouTube-kanavalla sekä lukuisien pyhäkköjen Facebook-sivuilla.

 

Kategoriat Uutiset