29.6.2020

Helsingin ortodoksisen seurakunnan alueella toimiva Stefanoskodin kappeli Tapaninkylässä Helsingissä on laitettu 26.6. toistaiseksi käyttökieltoon. Tilasta puuttuu rakennusvalvontaviranomaisen vaatima käyttötarkoituksen muutoksen loppukatselmus. Käyttökiellosta päätti Stefanoskodin säätiön hallitus.

Stefanoskodin hallitus selvittää suunnittelutilanteen ja tilaa tarvittavan loppukatselmuksen elokuussa.

Kappelissa oli määrä toimittaa radioitava liturgia 2.8. Radioinnin järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

2. elokuuta on myös perinteisesti vietetty Stefanoskodin kappelin kesäpraasniekkaa. Stefanoskodin kappeli on pyhitetty ensimmäiselle marttyyrille pyhälle Stefanokselle, jonka muistopäivä on 27.12.. Elokuun 2. päivänä muistetaan pyhän Stefanoksen pyhäinjäännösten löytymistä.

Helsingin ortodoksisten vanhusten asuntolasäätiö on perustettu vuonna 1969 vähävaraisten, iäkkäisen ortodoksien omatoimiseen asumiseen. Ensimmäinen luhtitalo valmistui vuonna 1972 ja alueen viimeinen rivitalo saatiin valmiiksi vuonna 1979. Stefanoskoti tarjoaa kodin noin 70 ortodoksille. Stefanoskodin yhteyteen rakennettiin Stefanoskodin kapeli lahjoitusvaroin. Myös seurakunnan papisto toimittaa pyhäkössä jumalanpalveluksia ja yhteistyö Stefanoskodin ja seurakunnan välillä on tiivistä.

Stefanoskodin kappelin sivut  

Kategoriat Uutiset