Seurakunnan juhlaan osallistuneet syksyn ylioppilaat kuvattuna Kotikirkossa Helsingissä yhdessä kanttori Larissa Qvintus-Petsalon, kasvatuksen pappi Sergei Petsalon ja uskonnon opettaja Jari Ketolan kanssa. Kuva: Joel Eklöv

16.12.2022

Helsingin ortodoksinen seurakunta muisti lukion ortodoksisen uskonnon opetukseen osallistuneita tänä syksynä valmistuneita ylioppilaita stipendillä. Tänä syksynä ylioppilaita oli 26.

Seurakunnan kasvatus järjesti 15.12. ylioppilaille juhlan, joka alkoi yhteisellä ehtoopalveluksella Helsingin Kotikirkossa. Juhlassa ylioppilaat saivat myös seurakunnalta ruusun sekä monia tärkeitä elämänohjeita.

”Tehkää kaikki, mitä teette yhdessä Jumalan kanssa luottaen ja pyytäen Häneltä apua, jotta saatte Häneltä siunauksen. Ihmiset tarvitsevat siunausta hyvään elämään ja jotta elämällämme olisi hyvä suunta. Siunauksen saamme, kun olemme yhteydessä Jumalaan”, opasti seurakuntamme kasvatuksen pappi Sergei Petsalo.

”Yhteys Jumalaan pysyy, kun rukoilemme kotona, että kirkossa ja osallistumme seurakunnan toimintaan. Kirkko haluaa olla teidän elämässänne sekä juhlassa, että arjessa. Olette aina tervetulleita kirkkoon, joka on meitä kaikkia varten. Kannattaa käyttää tätä mahdollisuutta. Kirkkorakennukseen kun tulette, olette ikään kuin Jumalan siipien suojassa. Jokaisesta meistä voi tulla Jumalan yhteydessä pyhiä ihmisiä. Joulu, tuleva juhla kertoo siitä, kuinka Jumala on syntynyt ihmiseksi, jotta meistä ihmisistäkin voi tulla Jumalan armosta pyhiä. Haluan toivottaa teille onnea sekä kaikkea hyvyyttä ja Jumalan siunausta ja monia armorikkaita vuosia!”

Kasvatuksen pappi Sergei Petsalo korosti puheessaan syksyn ylioppilaille Kirkon ja rukouksen merkitystä. 

Syksyn ylioppilas Karin Semre oli otettu siitä, että seurakunta muisti valmistumisen yhteydessä. Hänelle ortodoksiseen uskonnon opetukseen osallistuminen on merkinnyt erityisesti oman isoäitinsä muistoa kunnioittamista.

”On mummini ansiota, että olen tässä. Haluan muistaa häntä aina, kun osallistun kirkollisiin juhliin.

Semre pitää uskonnon ja sen historian tuntemusta tärkeänä.

Karin Semre, syksyn ylioppilas
Karin Semre Kotikirkossa Helsingissä.

Helsingin ortodoksinen seurakunta toivottaa kaikille syksyn ylioppilaille monia armorikkaita vuosia!

Teksti ja kuvat: Joel Eklöv

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset