Liikennemerkit käytössä Hautausmaan praasniekan ulkojumalanpalveluksessa 20.7. Liikennemerkit saivat seurakuntalaisilta positiivisen vastaanoton, ja niiden selkeyttä on kehuttu. Kuva: Vlada Wahlstén

21.7.2020

Liikennemerkit muistuttavat turvaväleistä, turvallisesta tervehtimisestä, yskimis- ja aivastamishygieniasta sekä ikonien kunnioittamisesta muutoin kuin suutelemalla. Stop-merkkejä aiotaan laittaa paikkoihin joihin täytyy pysähtyä, kuten kirkon ovelle tarkempien ohjeiden saamista varten tai käsien pesemistä/desinfiointia varten.

”Liikennemerkit muistuttavat meitä kaikkia niistä käytännön asioista, joita jokaisen on velvollisuus noudattaa seurakunnan tiloissa. Toivon mukaan visuaaliset ohjeistukset helpottavat meitä toimimaan yhdessä mahdollisimman turvallisesti”, kertoo hygieniatiimin johtaja Elina Pale.

 

Hautausmaan kirkon praasniekassa pyhän profeetta Elian ikonin alle analogille oli kiinnitettynä ohjeet ikoneiden suutelemisen ja koskettamisen välttämisestä. Ikoneita voi kunnioittaa tekemällä ristinmerkin ja kumarruksen niiden edessä.  Kuva: Jukka Vehkaoja 

 

Korjaus: Jutussa aiemmin mainittiin virheellisesti, että toinen kuvituskuvista olisi otettu Hangon kirkon praasniekassa. Kuvat on kuitenkin kuvattu Hautausmaan kirkon praasniekassa 20.7.2020. 

Kategoriat Uutiset