Kuva: Dimitri Tolonen

28.5.2021

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto kokoontui etänä 20. toukokuuta 2021. Kokousta pääsivät seuraamaan myös seurakuntalaiset Teams-sovelluksen kautta seurakunnan kotisivulla ilmoitetun mukaisesti. Valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Jefim Brodkin. Kokouksen pöytäkirja liitteineen on luettavissa täällä.

Kokouksessa valtuusto vahvisti Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden seurakuntien 2020 vuosikertomukset ja tilinpäätökset sekä Helsingin seurakunnan erillisrahastojen vuoden 2020 tilinpäätökset ja myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden.

Valtuuston kokouksessa oli käsiteltävänä myös muun muassa esitys pyhäkkökeskeisestä toimintamallista. Valtuusto päätti, että seurakuntaan perustetaan pyhäkkötiimit valmisteltujen raporttien pohjalta. Valtuusto päätti myös, että olemassa olevaa Nordea Capital Corporate -sijoitussuunnitelmaa käytetään varallisuuden keräämiseksi tulevaisuuden kiinteistökorjauksiin ja investointeihin eikä tarvetta erillisen kiinteistörahaston perustamiselle ole.

Seurakunnantarkastuksen ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Valtuuston jäsen Anna Tchervinskij on pyytänyt eroa valtuustosta.

Kirkollishallitus on myöntänyt Helsingin ortodoksiselle seurakunnalle avustuksia muun muassa konservointiin ja kiiltokultaustyöhön

Kirkollishallitus on myöntänyt Helsingin seurakunnalle konservointi- ja kiiltokultausavustuksia seuraavasti: Hämeenlinnan kirkon ikonostaasin ja ikonien puhdistukseen 15 000 euroa ja Uspenskin katedraalin ikonostaasin konservointiin 15 000 euroa. Peruskorjausavustuksia kirkollishallitus on myöntänyt Hämeenlinnan kirkon peruskorjaukseen 30 000 euroa, Helsingin Pyhän Kolminaisuuden kirkon yläpohjan korjausten suunnitteluun 10 000 euroa ja sähkö-, iv- ja julkisivukorjausten suunnitteluun 15 000 euroa sekä Uspenskin katedraalin sähkösaneeraukseen 15 000 euroa ja tukimuurin korjaukseen 15 000 euroa.

Valtuutetut jättivät useita aloitteita

Valtuutetut jättivät useita aloitteita, kuten aloitteen seurakunnan luottamushenkilöiden, johtoryhmän ja työntekijöiden yhteistyön toimivuuden selvittämiseksi ja parantamiseksi, aloitteen oikeudenkäyntikuluista ja niistä johtuneista kustannuksista seurakunnalle vuodesta 2017 lähtien,
aloitteen vastuullisesta, ympäristöystävällisestä, hiilineutraalista ja ympäristövastuullisesta seurakunnasta ja aloitteen Mannerheimintie 8 -kiinteistön tulevaisuudesta.

Valtuuston vuoden 2021 II lakisääteinen kokous (budjettikokous)

Seurakunnanvaltuuston II lakisääteinen kokous pidetään torstaina 11.11.2021 klo 17.

Teksti: Anu Miller

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset