Seurakunnan järjestämä diakoniaruokailu on myös tärkeä kohtaamispaikka. Teksti ja kuva: Vlada Wahlstén

9.1.2024

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kokoava toiminta on palannut 9.1.2024 joulutauolta.

Seurakunnassa järjestetään viikoittain monenlaisia tapahtumia, kerhoja ja piirejä. Seurakuntamme nuorimmille on tarjolla muskareita, perhekerhoja, koululaisille iltapäiväkerhoa, nuorille nuorten piiriä, aikuisille Ortodoksiakerhoja, keskustelupiirejä ja raamattupiirejä. Lisäksi kirkkoon liittyjille on erikseen suunnattuja katekumeenikerhoja. Seurakuntamme diakonia puolestaan järjestää niin diakoniaruokailua kuin kahvittelua.

Tarkista ohjelma sivuiltamme tapahtuma- ja toimintakalenterista. Voit valita kalenterissa tietyn päivämäärän tai suodattaa seurakunnan tarjoamaa ohjelmaa kohderyhmän tai tapahtumatyypin mukaan.

Oletko kiinnostunut myös osallistumaan tapahtumien järjestämiseen? Seurakunnassamme on monenlaisia vapaaehtoistehtäviä aina kirkkokahvien laittamisesta diakoniaruokailussa avustamiseen ja yksinäisten kohtaamiseen. Lisätietoa löydät näiltä sivuiltamme: Vapaaehtoisena seurakunnassa.

 

Tässä muutamia poimintoja ohjelmasta: 

Tiistaisin diakoniaruokailu Helsingissä seurakuntasalilla (Unioninkatu 39 A) kello 12-13. Ruokailu ja kahvit euron. Tänään 9.1. vuoden ensimmäinen ruokailu. Hämeenlinnassa puolestaan järjestetään perjantaisin kello 12 diakonialounas. Ruokailu maksaa Hämeenlinnassa kaksi euroa.

Torstaisin Helsingissä kutsutaan viikoittain Hyvän tuulen kahvilaan kello 12-14. Kahvi ja jälkiruoka 1 euron. Lisäksi kahvilassa vaihtuva ohjelma.

Seurakunnassa järjestetään viikoittain piirejä ja tilaisuuksia, josta saa hengellistä ravintoa. Tällä viikolla mielenkiintoisia alustuksia:

Hämeenlinnassa nyt tiistaina 9.1. Ortodoksiakerho kello 17 ja vieraana rovasti Markku Aroma.

Nyt keskiviikkona 10.1. kello 18 Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä alustajana TT, dosentti Johan Bastubacka ja teemana on Hengellinen kauneus ortodoksisessa liturgiassa. Tilaisuus alkaa ehtoopalveluksella kello 17.30. Luennon jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.

Vantaalla Tikkurilan kirkolla 10.1. kello 18 Ortodoksiakerho ja aiheena Thessalonikiaiskirje. Ortodoksiakerhoa pitää Vantaan alueen pappi, rovasti Mikael Sundkvist.

Torstai-iltaisin Helsingissä kokoontuu Horse eli seurakuntamme käsityökerho, jossa tehdään kaste- ja katekumeenilahjoja; vauvoille neulotaan kastetossuja, kirkkoon liittyjille tehdään rukousnauhoja. Kello 17 rukouspalvelus Kotikirkossa, jonka jälkeen kokoontuu kerho kello 17:30-19. ((Unioninkatu 39 sisäpiha). 

Lapsiperheitä kutsutaan musiikkikerhoihin:

Keskiviikkoisin Pyhän Hermanin muskari- ja perhekerho Tapiolan kirkolla (Kaupinkalliontie 2, Espoo) kello 10.30. 

Torstaisin Pyhän Andreaan muskari ja perhekerho Helsingissä kello 10.30 (Unioninkatu 39 A, 2. kerros)

Keskiviikkoisin Helsingissä koululaisten iltapäiväkerho kello 14 alkaen kasvatuksen kerhotiloissa (Unioninkatu 39 A)

Kaikki tapahtumat ja ohjelma löytyvät tapahtuma- ja toimintakalenterista

Jumalanpalveluksien ajankohdat puolestaan löydät Jumalanpalveluskalenterista

Lämpimästi tervetuloa mukaan!