Vauvat saavat seurakunnalta kastelahjaksi tossut. Tossuja neulotaan käsityökerho horsessa. Kuva: Tiina Makkonen.

6.5.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan käsityökerho Horse jatkaa toimintaansa pandemiatauon jälkeen. Horsessa tehdään seurakunnalle kastelahja- ja katekumeenilahjapaketteja.

Horse kokoontuu toukokuussa kahtena torstaina 12.5. ja 19.5. Kerho alkaa ehtoopalveluksella kotikirkossa kello 17 ja sen jälkeen siirrytään diakonian alatoimistolle (Unioninkatu 39 sisäpiha) kello 20 asti.

Käsityökerho on kaikille avoin, eikä aiempaa kokemusta neulomisesta tarvita. Kerhosta saa myös  neulomiseen tarvittavat langat.

Kerhossa neulotaan kastetossuja seurakunnassa kastettaville vauvoille sekä rukousnauhoja kirkkoon liittyville katekumeeneille. Kastetossuja on riittävästi kesän tarpeisiin eli käsityökerhossa voi aloitella uusien tossujen neulomista rauhassa omaan tahtiin. Horsesta saa myös oppia ja materiaaleja katekumeenien rukousnauhojen tekoon.

Kesätauon jälkeen Horse alkaa kokoontua syksyllä torstaisin 1.9. alkaen. Lankoja kastelahjatossuihin voi hakea Horsesta syksyn torstain kokoontumiskerroilla.

Korjaus 12.5.22: Uutisessa luki aiemmin, että kerhosta saisi kaikki neulomiseen tarvittavat välineet, kuten puikot ja langat. Kerhosta saa kuitenkin vain langat ja puikot on oltava mukana omasta takaa. 

Kategoriat Uutiset