1.11.2017

Helsingistä tuttu diakoniaruokailu laajenee Espooseen. Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkolla Espoon Tapiolassa käynnistyy marraskuussa diakoniaruokailu, joka toteutetaan jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Tapiolan kirkon diakoniaruokailu toteutetaan yhteistyössä lähiseudun kauppiaiden kanssa ja sillä on erityinen ekologinen ulottuvuus. Kauppiaat lahjoittavat ruokailun toteuttamiseen ylijäämäelintarvikkeita, jotka muuten heitettäisiin pois. Ruokailu on suunnattu ensisijaisesti vähävaraisille tai muuten avuntarpeessa oleville.

Diakoniaruokailu on seurakunnan diakoniatyön tärkeimpiä muotoja, jossa toteutetaan kirkon perustehtävää.

– Jollekin ruokailussa kävijälle tämä ateria on päivän tai jopa viikon ainoa lämmin ateria. Yhteinen jaettu ateria kokoaa yhteen ja antaa ruumiin ravinnon lisäksi parhaimmassa tapauksessa myös sielun ravintoa. Diakoniaruokailu on kohtaamispaikka, jossa kutsutaan kaikki saman pöydän ääreen, diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna kertoo.

Seurakunnan diakoniaruokailu on osa laajempaa kirkkojen verkostoa, jolla taataan mahdollisimman kattava edullisten ruokailujen toteutuminen viikon aikana. Ainakin viikon jokaiselle arkipäivälle löytyy Helsingin alueella vastaavaa ruoan jakelua.

Helsingin diakoniaruokailu järjestetään viikoittain tiistaisin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) klo 12 alkaen ja Espoon diakoniaruokailu jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina Tapiolan kirkolla (Kaupinkalliontie 2) klo 11 alkaen.

Seurakunnan diakoniaruokailut on merkitty tapahtuma- ja toimintakalenteriin. Valitse kalenterinäkymässä tapahtumamuodoksi diakoniaruokailu ja näet kuukauden diakoniaruokailut yhdessä näkymässä.

Kategoriat Uutiset