27.4.2020

Seurakunnan kasvatustyöntekijä Mirjam Wogayehu on yhdessä vapaaehtoisten kanssa toteuttanut pääsiäisaiheisen vaha-animaation ”Varhain aamulla puutarhassa”. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen Helsingin ortodoksisen seurakunnan toteuttama animaatio.

Viiden minuutin mittaisella videolla kerrotaan Kristuksen ylösnousemuksesta Kristuksen haudalla olevien puutarhassa asustavien eläimien näkökulmasta. Eläimet pääsevät todistamaan Mirhantuojanaisien saapumista haudalle.

Animaatio julkaistiin YouTubessa Mirhantuojien sunnuntaina 26.4.2020. Videon voi katsoa yllä olevasta kuvakkeesta tai tästä linkistä.

– Tämä on poikkeusolojen innoittama. Tarvitsemme uudenlaisia tapoja välittää pääsiäis-sanomaa erityisesti lapsille.

Vapaaehtoisilla oli tärkeä rooli animaation tekemisessä. Seurakunta sai suurimman osan nukeista lahjoituksena käsityöläiseltä. Projektiin lähti mukaan myös aiemmin työssään animaatiota tehnyt vapaaehtoinen.

– Ilman Satua emme olisi pystyneet tätä toteuttamaan. Hän opetti minulle ”Stop motion” -tekniikan, teki monia lavastus-materiaalia ja oli kuvauksessa ja toteutuksessa mukana minua opastaen. Hän halusi kuitenkin olla lopputeksteissä vain ”Satuna”. Ja pitkälti teimme kaiken kaksistaan. Halusin myös jättää animaatioon tietyn kotitekoisen, käsityön tunteen ja tunnelman.

Vaikka animaatio on osoittautunut varsin työlääksi ja runsaasti aikaa vieväksi, lupaa Wogayehu jo jatko-osaa. Toista animaatiota suunnitellaan vielä täksi kevääksi.

– Toteutamme myös lähiaikoina videon koko perheelle, jossa opetellaan muototaikinan tekoa ja värjäämistä sekä animaation vahahahmojen tekemistä. Näin lapset voivat oppia ja itse muovailla hahmoja kotonaan. Tämä on monen ikäiselle sopivaa puuhaa, kannustaa Wogayehu.

Kategoriat Uutiset