Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopas (vas.) ja Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo Tukholman suomalaisen ortodoksisen seurakunnan pihamaalla. Kuva: Maria Hattunen 

9.9.2022

Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopas vierailee Suomessa 13.–15. syyskuuta. Metropoliitan matkaohjelmaan mahtuu vierailun lyhyestä kestosta huolimatta useita kohteita eri puolilta Helsingin hiippakuntaa ja Helsingin ortodoksista seurakuntaa.

Tiistaina 13.9. metropoliitta osallistuu Kunniallisen ja eläväksitekevän ristin ylentämisen juhlan vigiliaan Uspenskin katedraalissa.

Keskiviikkoaamuna 14.9. matka suuntautuu Kouvolaan, jossa metropoliitta osallistuu kello 9.30 alkaen yhdessä Haminan piispa Sergein kanssa Ristin ylentämisen kirkon praasniekkaliturgiaan ja vedenpyhitykseen. Iltapäivällä metropoliitta piipahtaa Porvoossa ja Loviisassa ja illalla on ohjelmassa Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon tapaaminen.

Metropoliitta vierailee torstaina 15.9. Tikkurilassa tällä viikolla 25-vuotisjuhliaan viettävässä Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa.

Teksti: Suomen ortodoksinen kirkko

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset