Rovasti Kalevi Kasala on pitkän linjan pappi, ja nyt hän sai korkeimman papillisen tunnustuksen.. Kuva: Dimitri Tolonen. Arkisokuva

8.9.2023

Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian syntymän juhlana Nummelan rukoushuoneen temppelijuhlan yhteydessä 8. syyskuuta piispa Sergei siunasi rovasti Kalevi Kasalalle arkkipispa Leon myöntämän koruristin ja epigonaation kanto-oikeuden.

Piispa Sergei myös vihki liturgiassa Vadim Tchoukanovin lukijaksi Nummelan rukoushuoneeseen.

Ristisaaton yhteydessä piispa Sergei myös siunasi rukoushuoneen 10-vuotisjuhlan kunniaksi hankitut Terijoensalavat.

Juhlajumalanpalvelukseen osallistui myös koululaisia, Nummelan alueen ortodoksisen uskonnon oppilaita.

Juhlan päätteeksi Nummelan ortodoksit ry:n puheenjohtaja Petra Paljakka onnitteli isä Kalevia ja lukijaksi vihittyä Vadimia kukkakimpuin.

 

Neljännesvuosisata seurakuntamme läntisen alueen pappina

Isä Kalevi Kasalalle myönnetty koruristi eli jalokivillä koriteltu kaularisti on Suomen ortodoksisessa kirkossa korkein papille myönnettävä huomionosoitus. Se myönnetään erityisen ansioituneesta papin työstä. Myös epigonaatio on papin ansioitumisen merkki. Epigonatio puetaan oikealle kyljelle riippumaan ja sen keskellä on risti.

Isä Kalevi Kasala on toiminut lähes 40 vuotta pappina, ja siitä 25 vuotta Helsingin ortodoksisen seurakunnan Länsi-Uudenmaan vastaavana pappina. Isä Kalevi on kiitollinen saamastaan huomionosoituksesta, vieläpä näin Suomen ortodoksisen kirkon 100-vuotisjuhlan kynnyksellä.

”Tämä kannustaa minua eteenpäin minulle niin rakkaassa tehtävässä.”

Lue myös Isä Kalevin Aamun Koitossa keväällä julkaistu haastattelu:  Rovasti Kalevi Kasala on pitkän linjan rippi-isä: ”Kaiken perustana on mielenmuutos”

 

Nummelan rukoushuoneen temppelijuhlan kuvasatoa:

Nummelan rukoushuoneen temppelijuhlassa oli paljon kirkkokansaa, vaikka kyseessä oli arkipäivän jumalanpalvelus. Myös koululaisia oli mukana liturgiassa.
Piispa Sergei siunaa rovasti Kalevi Kasalalle koruristin sekä epigonaation kanto-oikeuden.
Piispa Sergei vihki Vadim Tchoukanovin lukijaksi Nummelan rukoushuoneeseen.
Ristisaatto kulki Nummelan rukoushuoneen ympäri.

Kuvat: Kimmo Taljavaara.
Teksti: Vlada Wahlsten

 

Monia armorikkaita vuosia rovasti Kaleville, lukija Vadimille ja koko Nummelan pyhäkköyhteisölle!

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset