Kultaisen ansiomitalin luovutti Ortodoksisten Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Potkonen. Kuva: ONL / Digital Palola

24.4.2023

Ortodoksisten Nuorten Liiton kultainen ansiomerkki luovutettiin rovasti Jyrki Penttoselle Uspenskin katedraalissa mirhantuojien sunnuntain liturgian päätteeksi 23. huhtikuuta. Jumalanpalvelus lähetettiin myös suoratoistona seurakuntamme YouTube-kanavalle. Ansiomerkin luovutuksen voi katsoa liturgian taltioinnista (alkaen kohdasta kaksi tuntia ja kuusi minuuttia).  

Ansiomerkki luovutettiin isä Jyrki Penttosen nimipäivänä, suurmarttyyri Georgios Voittajan päivänä sekä mirhantuojien ja vanhurskaan Joosefin sunnuntaina. Katedraalin pappi Kimmo Kallinen kertoikin ensiksi pyhästä Georgios Voittajasta, joka on myös partiolaisten suojelija. Nimipäivä on ortodoksisessa perinteessä vuoden tärkeimpiä juhlia.

ONL:n puheenjohtaja Antti Potkonen kertoi, kuinka harvinainen ja merkittävä kunnianosoitus on kyseessä. Ansiomerkki voi olla kerralla vain seitsemällä henkilöllä. Se on kirkkomme korkein tunnustus lasten ja nuorten parissa tehtävästä työstä. Potkonen korosti, kuinka isä Jyrki on ennen kaikkea ollut läsnä lasten ja nuorten elämässä.

”Isä Jyrki, Bentso, Abba G on tehnyt työtä nuorten parissa viidellä vuosikymmenellä niin ohjaajana, uskonnonopettaja, nuorisopappina kuin kirkkoherranakin. Nuoret ovat monesti sanoneet, että sinulla on aina heille aikaa, ja olen itsekin tämän saanut kokea”.

Isä Jyrki korosti jakavansa tämän ansiomerkin kaikkien niiden lapsien, nuorien, heidän vanhempien ja nuorisotyön parissa toimivien kanssa.

”Yhdessä teidän ja heidän kanssaan isä Jyrki voi olla paljonkin. Olen tästä hyvin otettu ja ikuisesti kiitollinen.”

Liturgiassa laulettiinkin monia armorikkaita vuosia myös kaikille lapsille, nuorille, perheille sekä tänään nimipäiväänsä tai merkkipäiväänsä viettäville.

Isä Jyrki Penttonen on toiminut myös Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa pitkään muun muassa nuorisopappina sekä Itä-Helsingin alueen pappina. ONL julkisti tiedon ansiomerkin luovuttamisesta 12. maaliskuuta. Lue lisää isä Jyrki Penttosesta tästä. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset