Nyt jo eläkkeellä oleva metropoliitta Ambrosius on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja keskustelija sekä Helsingin Vuosaareen perustamansa Kulttuurikeskus Sofian toiminnan tukipilari.

11.4.2024

Uspenskin katedraalin luentosarja Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä jatkuu jälleen paastotauon jälkeen. Kevätkauden 2024 teemana on ollut estetiikka, kauneus ja harmonia kirkossa ja jumalanpalveluksessa. Keskiviikkona 17.4. aiheesta puhuu metropoliitta Ambrosius otsikolla ”Riittääkö kuva sielun pelastukseen?”

Metropoliitta Ambrosius on Helsingin hiippakunnan emerituspiispa, joka tunnetaan aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana ja vaikuttajana. Isä Ambrosius nimellä kirjoittava piispa toimii myös perustamansa Kulttuurikeskus Sofian hallituksen puheenjohtajana ja toiminnan tukipilarina.

Luento- ja keskustelutilaisuus pidetään Uspenskin katedraalin kryptassa (Pormestarinrinne 1, käynti yläpihalta, Pormestrinrinne-kadun puolelta) keskiviikkona 17.4. kello 18. Tätä ennen kryptakappelissa toimitetaan ehtoopalvelus klo 17.30.

Kevään viimeisen luennon pitää 15.5. professori ja arkkimandriitta Serafim Seppälä. Hänen aiheensa on ”Taivaallinen kauneus”.

Tutustu myös Kulttuurikeskus Sofian toimintaan: Taide ja hengellisyys -seminaari Sofiassa 20.4., ja puhujana muun muassa isä Serafim Seppälä